Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-точният седмичен хороскоп за всяка зодия

Астро-аспекти

На 17 май Слънце тригон с Плутон

На 20 май Венера тригон Сатурн

На 20 май Слънцето преминава в Близнаци

На 21 май Слънце квадратура Юпитер

На 23 май Меркурий квадратура Нептун

На 23 май Сатурн става ретрограден

(влиянието от аспектите обхваща дните преди и след датата)

Луна през седмицата се движи през знаците Рак, Лъв, Дева и Везни.

Благоприятни дни за подстригване – 17, 18 (до 11:10ч), 19 (след 12:07ч), 20 (до 13:27ч),
21 (след 14:38ч), 22, 23 май

Благоприятни дни за боядисване на косата – 17, 18 (до 11:10ч), 19 (след 12:07ч), 20, 21, 22, 23 (до 17:07ч) май

„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно.

17.05. 09:24 - 17.05. 15:45
19.05. 22:14 - 19.05. 00:00
21.05. 22:57 - 22.05. 04:37

Овен – Препоръчва се тази седмица да се фокусирате върху работата/бизнеса. На първо място, говорим за решаване на финансови проблеми на работното място и у дома. Професионалната дейност ще бъде успешна. В отношенията в трудовия колектив може да настъпят усложнения, но към края на периода ще отшумят. Когато харчите пари, най-добре е да се придържате към пестелив режим. Добре е да обръщате повече внимание на здравето си. Увеличава се вероятността от грешки при дозирането или определянето на лекарства. Не са изключени наранявания.

Благоприятни дни – 18, 19
Бъдете внимателни – 17, 22, 23

Телец – В текущите дела може да цари хаос и объркване. Не трябва да предприемате много проекти/задачи наведнъж, действайте последователно, като се придвижвате към нещо ново, след като завършите предишното. Избягвайте ситуации, включващи интриги, клюки, слухове. Това е добър период за решаване на финансови проблеми, търсене на допълнителна работа. Ще почувствате силно желание да правите нещата, които наистина ви пленяват. Това е точното време за нови хобита.

Благоприятни дни – 17, 20, 21
Бъдете внимателни – 18, 19

Близнаци – Нуждата ви от обновяване, търсене на нови преживявания се увеличава тази седмица. Креативността ви ще се засили. Ще генерирате все повече и повече нови идеи. Романтичните отношения ще се подобрят. Ще станете по-добри в разбирането на любимия човек. Препоръчително е сега да обърнете повече внимание на общуването с приятели. Излезте с тях на кафе, това ще ви помогне да се отпуснете. Сега е подходящият момент за социални дейности, комуникация в Интернет (например във форуми, в общности и социални мрежи).

Благоприятни дни – 18, 19, 22, 23
Бъдете внимателни – 20, 21

Рак – Тази седмица ще можете да поставите идеалния ред в своите дела у дома и на работното си място. Най-вероятно ще искате всяко нещо да е на строго определено място, така че ще започнете да сортирате шкафове, чекмеджета, файлове. Такова почистване ще има положителен ефект върху вашето здраве. Освобождавайки жилищното си пространство от стари и ненужни неща, вие подобрявате енергията си. Възможни са здравословни проблеми. Това важи особено за тези, които страдат от хронични заболявания на ставите и гръбначния стълб. Физическата активност през този период трябва да бъде умерена.

Благоприятни дни – 20, 21
Бъдете внимателни – 22, 23

Лъв – Тази седмица звездите ви насърчават да правите планове за бъдещето и да търсите съмишленици. Комуникацията с хора със сродно мислене, ще даде нова обещаваща насока на вашите инициативи. Сега се препоръчва да заемете активна позиция и да изразите себе си в обществен план, тогава ще постигнете желания резултат. Ако преди това сте се сблъсквали с въпроси, за които са ви липсвали смелост да решите, сега ще сте готови да поемете рискове. Това е подходящо време за пътуване, изучаване на чужди езици, контакти с чужденци и уреждане на правни проблеми.

Благоприятни дни – 22, 23
Бъдете внимателни –18, 19

Дева – През първата половина на седмицата може да имате разногласия в брачните отношения. За да запазите мира и хармонията в семейството си, опитайте се да се въздържате от критики към партньора си. Ако общувате много в Интернет, тогава тази седмица е възможно романтично виртуално запознанство. Също така, най-вероятно ще създадете нови приятели, когато чатите във форуми и социални мрежи. Бъдете внимателни при електронни плащания.

Благоприятни дни – 17
Бъдете внимателни – 20, 21

Везни – Опитайте се да не се обвързвате с никакви задължения през този период. Нека бъде време на импровизация, тогава със сигурност в живота ви ще се появят приятни изненади. По някои важни въпроси е по-добре да се използват методите на тайната дипломация. Препоръчително е да прекарвате повече време с приятели. Мнозина ще почувстват увеличаване на сексуалността тази седмица. Ще излъчвате особен сексапил, който ще привлича вниманието на лица от другия пол. Не е изключено да попаднете в любовта афера.

Благоприятни дни – 18, 19
Бъдете внимателни – 17, 22, 23

Скорпион – Тази седмица ще бъдете в оптимистично настроение, а креативността ви се засилва. Много представители на знака най-вероятно ще решат да експериментират с външния си вид. Не е изключено да се наложи да се грижите за близки роднини. Втората половина на седмицата е благоприятна за развитието на романтични отношения. През този период можете да планирате посещения на кина, клубове или други места за забавление. Можете да си прекарате чудесно и да подобрите настроението си.

Благоприятни дни – 17, 20, 21
Бъдете внимателни – 18, 19

Стрелец – Тази седмица се водете от мотото: “умереност във всичко“. Ако успеете да координирате действията си, можете да постигнете добри успехи. Срещите и бизнес преговорите ще се проведат успешно, ако успеете да контролирате чувствата си. Не трябва да се втурвате на преден план и да хващате всичко наведнъж, ще бъде много по-добре да управлявате ситуацията по-разумно. Би било хубаво да се поглезите с нещо приятно, което да ви отпусне и развесели, да си побъбрите с приятели.

Благоприятни дни – 18, 19, 22, 23
Бъдете внимателни – 20, 21

Козирог – Седмицата може да бъде активна и полезна, при условие че сте търпеливи и дипломатични. Важно е да бъдете уверени в себе си, но от друга страна бъдете по-скромни. Не парадирайте със знания и способности. Въздържайте се от всякаква форма на тайна и неформална дейност, особено ако това включва нарушаване на закона. Не забравяйте, че всичко тайно определено ще стане явно. Ще се появят нови приятни обстоятелства.

Благоприятни дни – 20, 21
Бъдете внимателни – 22, 23

Водолей – Има вероятност за промени в кариерата. Ако заемете активна позиция и сте готови за промяна, тогава можете да промените не само работата, но и посоката на дейност. За тези, които ценят сигурността и стабилността на своето положение, се препоръчва да проявят дисциплинираност и да правят всичко, което се изисква от тях. Тази седмица може да покажете чудесна проницателност и фин психологически нюх в отношенията в семейството и на работното място. Опитайте се да постигнете целите си с меки методи.

Благоприятни дни – 22, 23
Бъдете внимателни – 18, 19

Риби – Още в началото на седмицата може да се сблъскате с известни трудности. Ако живеете с родителите си, тогава може да почувствате, че те ограничават свободата ви на поведение, което може да доведе до спонтанни конфликти, включително до напускане на дома. В брачните отношения ще бъде трудно да се поддържа баланс, кавгите не са изключени. Най-важното през тази седмица е да се избягва влошаване на отношенията, да се проявява сдържаност и толерантност.

Благоприятни дни – 17
Бъдете внимателни – 20, 21