Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-точният седмичен хороскоп за всяка зодия

Астро-аспекти

23 май – R-Меркурий ингресия в Телец
23 май – Слънце секстил Юпитер
24 май - R-Меркурий секстил Марс
24 май – Венера секстил Сатурн
25 май – Марс ингресия в Овен
26 май - R-Меркурий тригон Плутон
27 май – Венера квадрат Плутон
28 май – Венера ингресия в Телец
29 май - Марс съвпад с Юпитер




Луна през седмицата се движи през знаците –Риби, Овен, Телец, Близнаци

Благоприятни дни за подстригване –27, 29 май (при намаляваща фаза на Луната, косата расте бавно)

Благоприятни дни за боядисване на косата – 26, 27 и 29 май


„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно.


25.05. 00:35 - 25.05. 00:41
27.05. 06:21 - 27.05. 09:24
29.05. 17:11 - 29.05. 20:24









Овен – Тази седмица ще има две много важни планетарни движения, тъй като Марс (в Овен) и Венера (в Телец) ще променят знака си. Това е много положителна новина, тъй като тези две небесни тела ще преминат в зодиакалните знаци, на които са управители и ще улеснят решаването на няколко проблема. Ще засилят действията ви във всяка посока и ще ви накарат да поемете инициативи. Всичко, на което трябва да обърнете внимание, е импулсът, който ще бъде доста интензивен. Ще бъде възможно да реализирате идеите си и да предприемете активни стъпки.

Благоприятни дни – 23
Бъдете внимателни – 25, 26

Телец – Новата позиция на Венера ще ви помогне да стабилизирате романтичната си връзка, тъй като редуването на възходите и паденията ще започне да ви уморява. Присъствието на планетата в управлявания от нея знак е много добро астрологично условие за започване на нова връзка, която изглежда ще има солидни основи. Слънцето транзитира във вашия 2-ри дом, като повишава самочувствието ви. Ще повярвате, че можете да постигнете всичко, което искате и няма да сте далеч от истината. Предстоящият период ще внесе стабилност в живота ви. Този период не трябва да се оттегляте в себе си и да си стоите вкъщи. Важно е да излизате, да общувате и да подобрявате комуникационните си умения.

Благоприятни дни –23, 24
Бъдете внимателни – 27, 28


Близнаци – Ретроградният Меркурий ще продължи своето движение в знака на Телец, нещо, което ще ви извади от "окото на циклона". От новата си позиция той ще създаде „идеални“ условия за разпалване на фона по различни въпроси, които ви вълнуват и това е нещо, което ще трябва да имате предвид. В сряда Марс ще премине в знака на Овен, чиято енергия ви подхожда повече от тази на Риби, която беше досега и ще създаде много добри условия за колективни действия, контакт с колеги и занимания с приятели.

Благоприятни дни –25, 26
Бъдете внимателни – 23, 24

Рак – Присъствието на Марс във вашия 10 дом на кариерата ще ви зареди с енергия, която ако се обърне в правилната посока е сигурно, че ще успеете да излезете победител в работните въпроси. Понякога може да имате силно желание да кажете нещо, без да се мисли за последствията, но това трябва да се избягва при делови и бизнес срещи и дискусии, тъй като може да създаде или засили някои вече съществуващи проблеми. Слънцето, което транзитира във вашия 12-ти дом означава, че трябва да се съсредоточите върху изпълнението на ангажиментите и завършване на започнатите проекти. Не започвайте нищо ново! Ако никога преди не сте опитвали медитация, може би сега е моментът.
Благоприятни дни –23, 24, 27, 28
Бъдете внимателни – 25, 26

Лъв – Очаква се тази седмица да бъде по-релаксираща на работното място от предишния период, тъй като Марс напуска знака Риби и преминава в Овен, което показва, че периодът на силен стрес, тревоги и бягане е към своя край. Тези дни ще можете по-лесно да се справите с някои професионални въпроси. Венера преминава в знак Телец, а когато си е у дома, се нормализират въпросите, свързани с лични и емоционални дела. Ако сте свободни, изглежда, че вашите приятели ще изиграят ролята си в ново запознанство, което ще направите по време на среща с тях или по време на колективна дейност.

Благоприятни дни –25, 26
Бъдете внимателни – 27, 28

Дева – Тъй като ретроградният Меркурий ще премине към приятелския знак Телец, може да се върнете към стар ваш познат, приятел, от когото сте се отдалечили, но също така и някоя любов от миналото. За това ще допринесе и Венера, която в края на седмицата също ще влезе в знака, създавайки благоприятни условия за нови романси или за подгряване на по-стари. Марс, който ще премине в знака, който управлява и от новата си позиция ще увеличи интуитивните ви способности, което ще ви помогне много в професионалните дилеми и решения.

Благоприятни дни –27, 28
Бъдете внимателни – 23, 24

Везни – Присъствието на Марс в знака Овен ще се отрази на връзката, която имате. Избягвайте напрежението с партньора си, опитайте се да изглаждате компромисно нещата и да разрешавате чрез добра комуникация и диалог всеки проблем, който може да доведе до разногласия между вас. Ако сте свободни ще „запали кръвта ви“ и може да установите ново запознанство. С влизането на Венера в знака на Телец в края на седмицата, вашите приоритети ще започнат да се променят, тъй като емоциите ще играят доминираща роля както във вашите реакции, така и във вашия избор.

Благоприятни дни – 23
Бъдете внимателни – 25, 26

Скорпион – Въпросите, свързани с работата, ще ви занимават много, но изглежда, че тази седмица в професионалните ви дела ще навлезе факторът трудност. Отношенията с вашите колеги се нуждаят от повече внимание, тъй като вероятно ще има повече моменти на напрежение между вас. Ще спечелите, ако подхождате към професионалните разногласия и моментите на напрежение с дипломатически подход. Преминаването на ретроградният Меркурий в знака Телец повдига астрологичната завеса тази седмица и насочва вниманието ви към личните взаимоотношения и сътрудничество. Тези дни има вероятност да се появи човек, който не сте виждали дълго време, стар познат или бивш партньор.

Благоприятни дни –23, 24
Бъдете внимателни – 27, 28


Стрелец – Тази седмица изглежда ще имате много отговорности. Ежедневната работа може да бъде затруднена поради някои повишени изисквания, но вие сте доказали, че трудностите не ви плашат. Ретрограден Меркурий ще донесе облекчение и по-малко препятствия в общуването, срещите. В сряда Марс ще премине в сходния знак Овен и от новата си позиция ще ви „напомня“, че съществуват радостите от живота като любимо занимание, флирт, среща с приятели и всичко друго, което ви изпълва с положителни чувства!

Благоприятни дни –25, 26
Бъдете внимателни – 23, 24

Козирог – Ежедневните задължения ще почукат на вратата ви тази седмица и работните проблеми изглежда ще ви вълнуват много повече от предишните дни. Работата ви ще изисква много енергия, ако имате нужда от помощ и не се колебайте да я потърсите на по-изпитани и доверени места. Ако сте във връзка, вашето внимание ще бъде насочено към някои ежедневни проблеми, които съществуват между вас и партньорът ви, тъй като новата позиция на Венера ще помогне много при уреждането им.

Благоприятни дни –23, 24, 27, 28
Бъдете внимателни – 25, 26


Водолей – Ситуациите в работата няма да вървят според вашите желания, но просто трябва да се приспособите. Тази седмица изглежда, че ще се занимавате повече с лични дела и емоционални проблеми, може би флирт, който се е появил или ще възникне в следващите дни. Меркурий продължава своя ретрограден ход в знака Телец, изравяйки по-стари романси, нещо, което ще увеличи шансовете отново да бъдете заети с нещо от миналото. Може също да помогне за възобновяването на романтика, която е била „замразена“ досега. Новата позиция на Марс в Овен е много по-приятелска за вас и освен че ще ви даде тласък за нещата, които искате да правите, тя ще доведе около вас хора, които ще ви помогнат много в уреждането.

Благоприятни дни –25, 26
Бъдете внимателни – 27, 28

Риби – Възможно е да се появят извънредни задължения, които не сте имали предвид, така че ако искате да сте по-подготвени, опитайте се да не оставяте нищо за "последната минута", за да бъдете по-гъвкави според собствените ви нужди. Ако сте във връзка, вземете партньора си и идете да посетите любимите места, нещо, което ще ви помогне да си прекарате добре и ще ви извади от ежедневието. От сряда, когато Марс ще влезе в знака Овен, ще трябва да внимавате да не правите никакви ходове, от които вместо да имате полза, ще имат цена за вас. Възможно е човек от миналото да се появи и причината за това може да бъде социално задължение или среща на място, където и двамата често посещавате.

Благоприятни дни –27, 28
Бъдете внимателни – 23, 24