Нана не се бои от коронавируса. Ракът я е направил силна

Нана Гладуиш не се страхува от коронавируса. Това телевизионната водеща сподели пред "Галерия", като поясни, че паниката, която царува по света, е напълно излишна.

Според нея ситуацията е нещо напълно нормално и не е нова за човечеството. Затова и недоумява защо е нужно да се всява толкова много паника, която само може да навреди на психиката на хората.

Гладуиш споделя още, че пазарува спокойно в магазина. Старае се да не се поддава на негативни мисли, които биха могли да разклатят нормалното ѝ психическо състояние.



"Чудя се защо някои хора са се уплашили толкова. Чета материали на професори от Станфорд, попаднах и на интересно изследване, правещо съпоставка между свинския грип и COVID-19. От първия са умрели над 500 хиляди души по света през 2011 година, в България е имали над 180 000 заразени. И тогава нищо не е било затворено и животът си продължаваше. Има някаква сериозна манипулация", изразява мнението си по темата Гладуиш.

"В началото ни обясняваха, че над 60-годишните хора с хронични заболявания са застрашени, а сега казват, че и младите могат да умрат от него. Някой има полза да сме паникьосани, да си мислим, че едва ли не ще умрем утре или вдругиден", смята Нана.

"Аз съм човек с две диагнози рак, сестра ми в момента е с метастази в главата и аз не мога да я изведа никъде и да я оперирам планово, ако не се случи нещо спешно. Накрая да не стане, че ще убием повече пациенти с хронични заболявания, отколкото хора ще умрат от епидемията", откровена е водещата.

"Този ужас вече сме го преживели. А и не е задължително всеки, който се зарази, да умре", категорична е тя.

Гладуиш е убедена, че за хората, сблъскали се с диагноза рак, не съществува нищо друго, което може да ги уплаши. Пък било то и COVID-19.


Припомняме, че от 2012 г. Нана води битка след битка с рака. Оттогава до днес тя документира всяка своя химиотерапия и публикува снимки в социалните мрежи, вдъхвайки надежда и вяра у много други болни, и мотивирайки ги да продължат да се борят. Самата тя вече е загубила двама души от семейството си, които не успели да се спасят от смъртоносното заболяване.

Нейната баба починала преди години от тумор на яйчника. Баща ѝ Стефан Стефанов-Хари, капитан далечно плаване, починал от рак на белите дробове, а братовчед ѝ не успял да се пребори с неходжкинов лимфом. Затова и Нана не спира нито за миг да се включва във всякакви инициативи и призовава жените да се изследват редовно, за да могат да бъдат взети мерки навреме.

Четете още: За силата на жената, преборила рака два пъти: Говори Нана Гладуиш