Автор
Весела Георгиева

Настъпва Годината на черния воден тигър. Какво ще ни донесе?

В Китай се готвят да отбележат началото на Годината на черния воден тигър, която започва на 1 февруари.

По традиция това става с грандиозно по своите размери и пъстрота празненство - Пролетният фестивал. И тази година навсякъде подготовката кипи с пълна сила. Китайците украсяват с ярко червени фенери, купуват различни украшения и много цветя.

Една от традиционните храни, които задължително трябва да присъстват на масата, е сладко ястие от ориз - смята се, че то вещае сладки дни през идващата година.



Черният воден тигър е третото животно в китайската зодиакална система. То е символ на сила и смелост. Тази година ще мине под знака на водата и дървото.

Астролозите твърдят, че тази година ще донесе много промени и ще бъде идеална за хората, които търсят нови хоризонти в живота си.

През тази година ще е добре да бъдете постоянно в готовност да давате най-доброто от себе си. Ако пък искате да получите някакъв баланс в живота си, е време да се научите да казвате "не".

Цветовете, които са на почит най-вече синьо и зелено, защото се свързват с водата. Сред най-късметлийските цифри пък ще са 1, 3 и 7. Бялото може да донесе нещастие, както и цифрите 4 и 9. Водният тигър предполага предпазливост, растеж, развитие, предизвикателство, създаване и планиране. Предвещава и богатство.



През тази година най-щастливи ще бъдат родените в годината на тигъра, дракона, коня и кучето, тъй като имат енергия, която е подобна на тигъра. 2022-ра ще бъде продуктивна година за бикове, зайци, кози, петли и диви свине. По-трудна ще бъде за плъхове, змии и маймуни, но ако те спокойно приемат промените, тогава годината на тигъра ще бъде много вълнуваща за тях.

Освен характеристиките, които носят животните, енергията на годината се определя от други неща. Те са петте елемента в китайската астрология - вода, дърво, земя, огън и желязо. Всеки от тях символизира различни неща.

2022-а ще бъде под въздействието на числото шест, чието основно значение е отговорност и семейство. Това означава, че през тази година е важно да държим семейството си възможно най-сплотено. А това може да се отнася както до семейството, в което сте родени, така и до това, в което встъпвате с брак.