Автор
Woman.bg

Натрапчивите идеи на Джоли, които съсипаха брака й с Брад Пит

Защо всъщност се разпадна красивият брак на Анджи и Брад? Нека отхвърлим всички слухове и клюки и оставим само фактите. А те показват, че всеки един брак с Анджелина е обречен на крах.

„Бранджелина“ бяха заедно над 10 години и сякаш и двамата отдавна вече бяха се посветили изцяло на семейството… Брад във всички интервюта наричаше Анджи най-добрата съпруга и майка на света, тя на свой ред го хвалеше за неговите мъжки и бащински качества. Цялата тази идилия приключи на 19-ти септември 2016 г. И като се замислим, този брак издържа много по-дълго, отколкото бихме могли да очакваме на фона на саморазрушителната енергия на Джоли.

Мъжете не заслужават доверие

Всичко започва от баща й Джон Войт, изоставил семейството, когато Анджи била едва на годинка, а брат й на три. Нека си вземем поука от тази история и не намесваме децата в нашите зрели проблеми и конфликти. Анджи е била твърде малка тогава, за да помни караниците на мама и тати и да бъде свидетел на изневерите на Джон. Но тя още от дете знаела кой е виновен за нещастието на майка й. Да, Маршелин Бертран имала за какво да се сърди на бившия си съпруг – но не е трябвало да говори за това на децата си. Анджелина израсла, намразвайки все повече баща си, който според нея бил съсипал кариерата на майка й. Вторият несполучлив брак на Маршелин само подлял масло в огъня. Неспособността на Бертран да изгради стабилна връзка с партньор повлияла и на Анджи. През по-голямата част от живота си Джоли си избирала такива мъже, с които непоклатимата й вяра, че „мъжете не заслужават доверие“ се оправдавала на сто процента.

Изведнъж станало нещо неочаквано – Пит се оказал изненадващо стабилен партньор. Но вътрешната нагласа на Анджи се оказала по-силна от реалността. Ето какво казва по въпроса нашият консултант астропсихолог: „В представата за света на Анджелина Джоли всички мъже са предатели, с които тя не може да бъде открита и честна. Страхувам се, че тя едва ли вярва, че Брад е изключение от правилото. Но анализирайки историята й, можем да кажем, че всичко се дължи на нейния собствен ритъм на поведение. Обвиненията й по адрес на съпруга й са абсолютно безпочвени“. През последните години в пресата постоянно се коментираха слухове за ревнивите изблици на Анджи, която подозирала Пит в сексуални забежки с негови колежки на снимачната площадка. Няма как да знаем дали наистина е имало такива семейни скандали, но е факт, че на Марион Котияр (която участва с Брад във филма „Съюзени“) й се наложи да се оправдава публично пред медиите.

„Непростими“ неща


Неумението да прощава е един от основните проблеми на Анджи и наистина й съсипва живота. Човек, който веднъж е допуснал грешка, никога повече няма да бъде приет от нея като близък. Провинилите се не получават прошка – те биват безмислостно зачеркнати от живота на актрисата. Най-яркият пример за това са отношенията й с баща й. Още като дете Аджелина сменила фамилията си от Войт на Джоли, защото не искала да има нищо общо с баща си. По документи си останала „Анджелина Джоли Войт“, но през 2002 г. се погрижила и за тази формалност. Единственият й опит за възстановяване на някакви отношения с татко била съвместната им работа във филма „Лара Крофт“. На снимачната площадка обаче двамата неколкократно се скарали, след което Джоли заявила твърдо, че не иска да има нищо общо с Войт. Последният и до ден днешен не се е срещал лично с децата й, защото тя категорично им забранява да се виждат с него. Всичко, което Джон знае за живота на дъщеря си, той научава от медиите. Узнавайки за развода на Джоли и Пит обаче, Войт казал „Трябва да е станало нещо сериозно, та Анджи да предприеме такава стъпка“. Нещо сериозно, което Джоли не иска и не може да прости на съпруга си – въпреки десетте години заедно и шестте им деца.

Половата ориентация на Шайло

През 2014 г. стана известно, че най-голямата биологична дъщеря на Джоли и Пит Шайло Новел е заявила на родителите си, че се чувства като момче и че иска да я наричат Джон. Тогава детето беше на 8 години, като през 7 от тях Анджелина упорито обличала момичето в момчешки дрехи и му подарявала момчешки играчки. Всеки психолог ще ви каже, че полът на детето се избира от майката. Обличайки дъщеря си с дрехи, характерни за противоположния пол, и поощрявайки избора на „мъжки“ играчки, майката системно променя половата самоидентификация на детето. Самото то на година и половина-две не е в състояние да реши, че иска да бъде момче. Майка му методично развива у него интерес към момчешки и мъжки занимания и игри, което не позволява на детето да се осъзнае като момиче и бъдеща жена.

„Нестандартното поведение на детето винаги е сигнал за проблеми в семейството. Най-важният човек за детето е майката, чиито несъзнателни желания му въздействат още от раждането. Когато майката поглежда за секунда детето, то забелязва неволни промени в мимиката й при обсъждане на пола му. Така то от малко може да започне да изпитва дискомфорт заради тялото, с което се е родило. В резултат детето започва да се трансформира, за да бъде обичано от мама“, коментира психолог.

Интересно е, че Брад Пит предпочита изобщо да не говори за Шайло. Имайки предвид факта, че актьорът е отгледан в традиционно и доста религиозно семейство, можем да предположим, че той едва ли одобрява случващото се с дъщеря му. През 2012 г. в пресата се споменаваше, че Анджи се е скарала с майката на Брад Джейн Пит, която помолила снаха си да облече Шайло като момиченце и даже искала лично да подари няколко подходящи дрешки. Джоли окачествила това като неуважение към избора на 6-годишното дете. Брад си замълчал… Две години по-късно Анджелина заяви, че е готова да помогне на Шайло да си смени пола, когато момичето стане на възраст, на която операцията е допустима по закон. След развода с Пит бавно, но сигурно в момче започна да се превръща и по-малката биологична дъщеря на двойката, Вивиан. Сценарият е същия – момчешки дрехи, груби обувки, къса подстрижка… Това дали е чисто съвпадение?

Страх да умре от рак

Само допреди няколко години на червените пътеки до Брад Пит виждахме разкошна красавица, която всички смятаха за секссимвола на века. После Анджи започна да си прави операции за профилактика на естрогенозависима форма на рак. През 2013 г. актрисата шокира феновете си с новината, че се е подложила на отстраняване на млечните жлези. „Реших да не пазя историята си в тайна, защото има много жени, които не знаят, че живеят под сянката на рака. Надявам се и те да могат да си направят необходимите генетични тестове и ако се окаже, че рискът от развитие на рак при тях е висок, да знаят, че имат избор“, писа тогава Джоли в обръщението си, публикувано в The New York Times. Две години по-късно научихме, че актрисата се е подложила и на операция за отстраняване на яйчниците със същата цел – да намали риска от развитие на рак, като според тестовете шансът да се разболее бил 50 %. След процедурата Джоли писа, че вече е в състояние на изкуствено предизвикан преждевременен климактериум. Това не можеше да не се отрази на външния й вид.

Година след тези процедури от предишния секссимвол не остана и следа. Медиите не спираха да пишат, че Джоли отслабва с бясна скорост, в интернет постоянно се появяваха снимки на измършавялата звезда. Което не ни учудва на фона на физиологичните процеси, свързани с отстраняването на всички полови жлези. Джоли започна да се крие в просторно пончо от кашмир, което само подгря още повече слуховете за лошото й здравословно състояние. При това тя спря да се появява на светски мероприятия в компанията на мъжа си. Възможно е и той да е бил съгласен тя да не го съпровожда пред публика, защото Анджи наистина не изглеждаше хич цветущо. Сякаш за да се предпази от евентуална смъртоносна болест, тя сама си е създала съвсем реални здравословни проблеми.

Животът е болка

Още като дете Анджелина умишлено си причинявала болка, която по думите на актрисата „била за нея терапия и й помагала да се чувства жива“. Джоли колекционирала ножове, с които сама се наранявала. Нуждата от самонараняване по-късно преминала в пристрастяване към татуирането – звездата се сдобива с все нови и нови татуировки всяка година. През 2013 г. тази идея явно се е сляла хармонично и със страха от смъртта. В резултат Анджи отстранила млечните си жлези по неубедителни причини (в повечето клиники лекарите не биха ви ампутирали здрав орган въз основа на вероятностни генетични тестове – но с парите на Анджи всичко е възможно).

Поради същата причина Джоли винаги се е стремила да отиде там, където може да се сблъска с източник на болка или със страдащи и наранени хора. „Всяка сутрин получавам от ООН съобщения за престъпленията срещу жени, които се извършват в настоящия момент на територията на 20 държави“. Ето това е сутрешния преглед на пощата за Анджелина. Сигурно ще се съгласите, че далеч не всяка жена би искала да живее в непрекъснат поток от информация за групови изнасилвания и издевателства над други жени. Но Джоли не само събира тази информация за работата си в ООН, но и се среща лично с жертвите при редовните си посещения в бежански лагери. Впрочем тя често води там и децата си, въпреки очевидния риск за тях (което бил поредният повод за караници с Брад).

Политическа кариера


В интервю за френското издание на Marie Claire през 2016 г. журналисти попитали Анджи дали смята да стане политик. Тя отговорила „Ако мога да бъда полезна на страната си и на света и за целта трябва да стана политик – защо не?“. Поначало обаче Джоли не смятала лично да играе на политическата арена. Неин „бизнес-проект“ бил Брад, както навремето Бил Клинтън бил проект на Хилари. Анджелина се надявала да избута мъжа си нагоре по политическата стълбица и в стари интервюта неведнъж споменавала уж на шега, че Пит има всички необходими качества, за да стане някой ден президент.

След време станало ясно, че плановете й да направи Брад голям политик са били напълно реални – само че той самият нямал особено желание да се занимава с това и жестоко разочаровал жена си. Изглежда именно когато се изяснило, че Пит е готов да подкрепя благотворителните й мисии, но не е готов да смени актьорската кариера с политическа, Анджи разработила своя „план Б“. След това тя окончателно изгубила интерес към съпруга си. Пит не оправдал очакванията й и тя можела спокойно да го изключи от живота си занапред. Както и направила. А сега се занимава със собствената си обществено-политическа кариера – и то доста успешно, ако съдим по новините.