Автор
Ева Григорова

Не жена, а мечта: 6 качества, които трябва да притежаваш, за да се превърнеш в идеалната половинка

Какво е толкова специалното в жените, с които мъжете не искат никога да се разделят? Разберете кои от тези качества притежавате вече и как да развиете останалите.

Само не забравяйте, че правите всичко това, за да се превърнете в най-добрата версия на себе си, нито един партньор не заслужава да се промените против своята воля.



1. Самоирония и чувство за хумор

Чувството за хумор е знак за това, че сте открит, приятен и позитивен човек. А самоиронията не само привлича мъжете, но и помага в борбата с комплексите. Жените, които не се обиждат от всяка дума, изречена на шега, са по-харесвани от мъжете, отколкото тези, които винаги са напрегнати и несигурни. Освен това чувството за хумор помага много в общуването, както на първата среща, така и в бъдещия ви съвместен живот. Освен това без усмивка трудно се приемат трудните моменти, които съдбата ни поднася отново и отново.

За да развиете чувството си за хумор, е достатъчно е да започнете да се шегувате. Да, толкова е просто – като всяко умение, чувството за хумор може да се развие. Разказвайте забавни истории от живота си, гледайте стендъпи комедианти, които се шегуват с теми, които ви интересуват - няма да отнеме дори месец, докато този „мускул“ започне да заяква.

2. Умението да признавате грешките си

Умението да признаваш грешките си допада на всички, особено на мъжете. Всички сме хора и често можем да сгрешим, най-важното е да намерим сили да си го признаем. Не забравяйте, че това в никакъв случай не е признак на слабост - точно обратното. Само силен, уверен в себе си човек може да признае грешките си, което означава да поеме отговорност за тях и да покаже, че е готов да се усъвършенства.

Започнете с малко: следващия път, когато направите нещо нередно, признайте го първо пред себе си и с времето ще ви бъде по-лесно да признаете грешките си пред другите.



3. Самоувереност

Несигурните хора като цяло не се харесват на никого: те не знаят какво искат, постоянно се страхуват от преценката си и от това да не сгрешат, не са склонни да се отворят и да говорят за желанията си. Никоя жена няма да каже, че харесва несигурните мъже - и това работи и в двете посоки. Комплексите и страховете не привличат никого. Най-добрият, макар и най-банален лек за несигурността е, разбира се, любовта към себе си.

Има много начини да приемете и обичате себе си, най-приятният от които е танцът. Намерете студио близо до офиса или дома си, опитайте различни стилове танци и няма да забележите как скоро ще се влюбите в новото си хоби, което гарантира постоянен прилив на ендорфини, стегнато тяло и искри на увереност в очите.

4. Инициативност

Модерният начин на живот все повече заличава всички полови стереотипи – за щастие вече не е необходимо да чакаме мъжът да ни пише първи. Инициативата е в ръцете на силните жени (но по същия начин вие имате право да не я поемате). Мъжете, като всички хора, обичат да усещат внимание и интерес към себе си. Не се страхувайте да направите първата крачка, това е напълно нормално. Смелите и решителни хора винаги са достойни за уважение.

Е, трябва да признаем, че понякога обектът на вашата симпатия няма да се интересува от вас. Ако това се случи, не се отчайвайте, защото Вселената със сигурност ви е подготвила нещо по-добро и късметът ще бъде с вас следващия път.

5. Интерес към себе си

Нека отново поговорим за любовта към себе си: ако вие не се интересувате от това да се чувствате добре в кожата си, тогава как другите биха могли да ви осигурят любов и комфорт? Може би сте толкова потънали в руттинни дела, че вече сте забравили какъв човек сте сте в действителност и как бихте могли да направите живота си по-интересен? Случва се на всеки от време на време, но си струва да работим върху този аспект от живота си.

Отидете на среща със себе си - какво ще кажете за вечеря в новия ресторант, за който всички говорят? Или да гледате най-новия блокбъстър? Мястото не е важно; основното е да останете насаме със себе си, с мислите си, да усетите своите лични емоции и желания. Повярвайте ни, щом успеете да преоткриете себе си, хората светкавично ще бъдат привлечени от вас, а мъжете няма да могат да откъснат очи.



6. Желание за развитие

Жените, които се интересуват от всичко, създават впечатлението, че са влюбени в живота и му се наслаждават. И привлича всички, включително и мъжете. Истинският интерес, любопитството, желанието за нови знания и нов опит завладяват. В крайна сметка това показва, че не се страхувате да задавате въпроси, да обсъждате, да говорите, да откривате нови мнения. Това отношение към живота помага да запазите младостта и свежестта на душата си на всяка възраст.

Лесен, приятен, а също и модерен начин за придобиване на нов опит е Литературният клуб, който можете да създадете и сами. Направете такъв с приятелка или пък с цяла група близки хора: изберете книга заедно, прочетете я и след това продължете към дискусията. Ще се изненадате колко много ще откриете в хора, които познавате от години.