Винаги говорим за изневярата като за нещо лошо, но защо да не погледнем от позитивната й страна? Всъщност, има ли такава? Може би да.

30-годишната Бранди е омъжена от 10 години и от известно време насам знае, че вече не е щастлива с мъжа си, от когото има две деца. Отдавна не е привлечена от него, но не иска да го напусне или да го нарани. Той не желае да обсъжда интимния им живот и по всичко личи, че тя има нужда от секс. Именно тази необходимост я подтиква да се регистрира в сайт за запознанства. Разбира се, там тя е с псевдоним и отбягва комуникацията с всички мъже, които живеят в същия град. Не след дълго осъществява първата си изневяра, което съвсем не е единствена. Прави секс с много непознати мъже в хотелски стаи и никога не остава да пренощува, прибира се вкъщи. Тя все още е омъжена и признава, че се чувства щастлива, благодарение на изневерите. Те повдигат самоувереността й, задоволяват сексуалния й апетит и с времето Бранди разбира, че именно те крепят семейството й. Как е възможно това и защо се налага външна намеса за заздравяването на един брак?



Доцентът по Социология в Университета в Мисури Алиша Уолкър има съвсем логичен отговор на въпроса. Тя прави свое проучване и разбира, че много жени, които използват същия сайт за запознанства като Бранди се чувстват по-добре, когато изневеряват. Резултати показват, че „крашкащите“ дами са много по-щастливи от изневеряващите мъже. Аферите карат омъжените жени да задоволяват физическите си желания и да се чувстват привлекателни, без да напускат мъжете си. По този начин бракът им става по-стабилен. Ето какво още казва Алиша Уолкър по въпроса:

„Доказано е, че жените постепенно губят желанието си за секс, когато са с един партньор. В момента, в който се появи друг мъж, либидото им се покачва отново. Когато дамата повярва, че има нужда от афера с другиго, тя е по-щастлива.“



Друго нейно проучване сочи, че връзката е най-здрава, когато изневеряващият преспива с любовника си два пъти седмично. Тя уточнява, че аферите биха ви направили щастливи, ако те са само и единствено сексуални. В случай, че не сте доволни от живота си с настоящата си половинка и причините не са в секса, изневярата няма да бъде най-доброто решение. Тогава просто трябва да си потърсите нов партньор.

Четете още: Лъжите за секса, които изричат мъжете!