Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Невероятните ползи от домашно приготвения яйчен шампоан

Силната, копринено плътна коса е мечтата на всяка жена. Много жени предпочитат тези шампоани и маски, които се състоят от естествени продукти. Те са без изкуствени добавки.

Яйчният шампоан се е доказал като ефективно средство за безжизнена, изтъняла коса. Особеното е, че такъв шампоан може да се приготви самостоятелно у дома. Шампоаните на основата на яйца са богати на полезни микроелементи и вещества. Те подхранват не само космите, но и скалпа, което е много важно в борбата срещу пърхота и патологичната загуба на коса. Яйцата съдържат хранителни вещества, които правят косата еластична и блестяща.

Ако яйчен шампоан се прави у дома, тогава трябва да запомните, че за приготвянето му трябва да вземете само пресни яйца, след като премахнете филма от жълтъка. Това е необходимо, така че след измиване в косата да не остава неприятна миризма.

Натуралният продукт не е продукт за многократна употреба, тъй като бързо се разваля и губи своята ефективност.

Яйчният шампоан придава блясък, косата придобива допълнителен обем. След като го използвате, не е необходимо да използвате балсам. Къдриците не се заплитат, лесно се разресват и оформят. Яйчните жълтъци са добра подхранваща маска за кожата на главата. Може да се използва от жени и мъже.

Прекрасен яйчен шампоан с лимонов сок
Използването на яйце във вашите домашни продукти за коса е, че е фантастично естествен овлажнител, който прави косата ви супер гладка и изглежда страхотно! Следвайте тези прости стъпки, за да направите този прекрасен шампоан.
Съставки:
• 3 ч. л. сода бикарбонат
• 2 яйца
• 2 ч. л. лимонов сок
• 2 ч. л. зехтин (или бадемово масло)

Приготвяне:
1. Разбийте яйцата в купа, докато се смесят добре.
2. След това добавете зехтина, лимоновия сок, содата и разбъркайте.
3. Изсипете сместа в подходящ съд. Разклатете добре преди употреба.
4. Нанесете върху косата си, като я масажирате от скалпа до върховете.
5. Изплакнете добре с хладка вода



Шампоан за суха коса от жълтък и рициново масло
Вземете един жълтък, две супени лъжици рициново масло. Разбъркайте добре сместа и измийте косата като обикновен шампоан, като внимателно масажирате скалпа. Измийте с топла течаща вода. Ако желаете, можете да добавите лъжица обикновен шампоан за суха коса към продукта.

Домашен шампоан за суха коса от жълтък, вода, водка, амоняк
Вземете два жълтъка, 50 ml вода, 100 ml водка и 5-8 ml амоняк, смесете съставките, нанесете върху скалпа и разпределете през косата. Масажирайте добре главата си. Измийте с гореща вода.

Шампоан яйце-банан - рецепта за къса коса за всеки ден
Обелете половината от банана, след което не забравяйте да отстраните горния слой от пулпата. Пулпата трябва да се смели до състояние на пюре през фино сито или в шейкър, докато стане гладка. Към готовото пюре прибавете 2 с. л. лимонов сок и накрая добавете 1 жълтък. Този шампоан се пени много добре и не е необходимо да използвате балсам след това. Косата става много мека, блестяща и чиста.

Желеобразен яйчен шампоан
Смесете два жълтъка с една супена лъжица желатин. Разбъркайте бавно сместа, за да не останат бучки. Нанесете върху влажна коса и нежно масажирайте в скалпа и косата, докато се образува пяна. Оставете сместа да постои за седем минути. Измийте с топла вода след това. Желатиновият шампоан ще направи косата красива, блестяща и обемна.