Автор
Ева Григорова

Неволите на един инфуенсър: Алекс Петканова прекара повече време на летището, отколкото на почивка

В последните месеци множество хора подават сигнали, че пътуването със самолет става все по-рисково начинание.

Голяма част от авиокомпаниите намалиха персонала си по време на пандемията, а сега вече уволнените служители нямат желание да се върнат отново.

View post on Instagram
 

Този хаос е придружен от множество стачки, заради които се отменят полети, а част от компаниите продават повече билети, отколкото са местата в дадения самолет. Идеята на тази практика е, че статистически част от пътниците не се появяват за полета и няколко места остават празни. В желанието си за максимална печалба някои авиопревозвачи продават по-голям брой билети, а единственият начин да си сигурен, че ще се качиш на самолета е да се чекираш онлайн преди полета.



Алекс Богданска и нейната приятелка журналистката Елизабет Методиева отпътуваха за Турция, но и на отиване и на връщане срещнаха с проблеми с придвижването.

В момента двете се намират в Истанбул и са без багаж, очаквайки полет, който все пак да ги върне у дома. Още вчера Алекс сподели, че сайта на авиокомпанията, с която пътуват е бил недостъпен и двете пътнички не са успели да се чекират предварително. Така прекарали дълги часове на летището, след което от авиокомпанията ги обещетили с безплатен престой в хотел, както и с парична компенсация.



“Смешното в тази ситуация е, че ние прекарахме повече време на летищата на тази почивка, отколкото всъщност продължи почивката. Изобщо не ми беше смешно, хора. Споделям тази история, за да може ако някой друг, ако утре, или вече е имал подобна случка, да го накарам да се почувства по-добре."