Автор
Теодор Муховски

Никога не е късно да си потърсиш щастието: Рупърт Мърдок се разведе на 91 г.

Джери Хол и Рупърт Мърдок сензационно финализираха развода си, пет седмици след като раздялата им стана публично достояние. Бившият супермодел подаде молба за развод в Ел Ей, цитирайки „непреодолими различия“ с милиардера и медиен магнат. Стана ясно, че 65-годишната г-жа Хол и 91-годишният Мърдок са уредили споразумение за раздяла и са решили да "останат добри приятели".
66-годишният бивш супермодел Джери Хол изненада доста хора, когато в сряда стана ясно, че е поискала от Върховния съд на Лос Анджелис да отмени молбата за развод с Рупърт Мърдок.

Известието е подадено от адвоката на г-жа Хол в Калифорния - Роналд Брот и е с дата вторник, 9 август. В документа се казва, че разводът трябва да бъде прекратен без предразсъдъци, което означава, че не може да бъде възобновен. Но часове след това стана ясно, че г-жа Хол и г-н Мърдок са уредили споразумението си за раздяла и са решили да останат добри приятели.

Двойката беше заедно в продължение на шест години, но през юни 2022 година се разбра, че се разделят. Известен вестник твърди, че 91-годишният медиен магнат е прекратил брака си чрез имейл, който 66-годишната г-жа Хол е получила, докато го е чакала да пристигне в Обединеното кралство.



Г-жа Хол подаде молба за развод на 1 юли в Лос Анджелис, а не във Великобритания, където бяха женени.

Следващият ѝ ход беше още по-агресивен и тя нае бивш офицер от полицията за борба с тероризма, за да връчи на г-н Мърдок документите за развод в RAF Brize Norton на 4 юли, след като той присъства на сватбата на внучката си.

Подаването на молбата за развод в Калифорния е важно, тъй като това е щат на общностната собственост, което означава, че всяко имущество, придобито по време на брака, по подразбиране се разделя поравно.

След като се ожениха, двамата похарчиха повече от 250 милиона британски лири за имоти в Обединеното кралство и САЩ.

През 2019 г. двойката купи имот в Джорджия за 11,25 милиона британски лири близо до Хенли на Темза в Оксфордшир.

Миналия декември двамата похарчиха £228 милиона за ферма за добитък от 340 000 акра близо до парк Йелоустоун в САЩ.

Другите имоти на семейството включват апартамент в Ню Йорк за 50 милиона долара, ранчо в Калифорния, винарна за 30 милиона долара в Лос Анджелис и ферма за овце и говеда в родната на г-н Мърдок Австралия.

Правни експерти призоваваха г-н Мърдок бързо да уреди развода. Марк Стивънс от базираната в Лондон адвокатска кантора Howard Kennedy каза: „Това е случай, който не трябва да бъде раздухван. Най-умното нещо е да разрешите случая по-дискретно и по-бързо.

Г-жа Хол направи състояние от кариерата си на модел, като стана рекламно лице на марки за козметика. Тя имаше и малки роли във филми, включително в „Батман“. Раздялата ѝ с Мик Джагър ѝ донесе обезщетение от 18 милиона британски лири.

Когато г-н Мърдок се разведе с Уенди Денг през 2014 г., се смяташе, че тяхното „приятелско“ споразумение включва пари и активи, включително имение в Китай и апартамент в Ню Йорк.

Но тя не получи дял от медийната империя на Мърдок и разделянето им не засегна правилата на семейния тръст Мърдок.

Бракът с Джери Хол е четвърти за г-н Мърдок, чието състояние се оценява на 14 милиарда лири. Технически това е първи брак за г-жа Хол, след 22-годишна връзка - и четири деца - с Мик Джагър. Тя сключи брак с фронтмена на Rolling Stones на плаж в Бали през 1990 г., но те се разведоха през 1999 г.

Не е известно дали г-н Мърдок и г-жа Хол са подписали предбрачен договор. Г-н Мърдок обаче имаше такъв с третата си съпруга Уенди Денг.

Признаци, че нещо се случва между тях се появиха, когато празнуващите на лятното парти на г-н Мърдок през юни забелязаха отсъствието на г-жа Хол. Един от присъстващите в галерия Serpentine в Лондон каза: „Стори ми се странно, че Хол не беше там. Тя е социална личност и обикновено ходи на подобни събития. Забелязах също, че не присъстваше никой от нейната страна на семейството, нито нейните приятели.

Г-н Мърдок и г-жа Хол бяха видени за последно заедно на публично място в Лондон през август 2021 г., когато бяха заснети да пристигат поотделно за вечеря. Разбра се, че са тръгнали заедно с обща кола.

Бизнесът на г-н Мърдок включва Sky TV и вестниците Sun и Times. Той също така притежава американската телевизионна мрежа Fox News и Wall Street Journal, заедно с няколко предприятия в родната си Австралия.

Двойката се запознава след раздялата му с 53-годишната г-жа Дън, с която той се разведе през 2014 г. след 14-годишен брак. Предприемач и инвеститор, г-жа Дън попада в новините през 2011 г., когато удря шамар на мъж, който хвърля пай с крем по тогавашния ѝ съпруг по време на парламентарна комисия по време на скандала с телефонните хакери.

Когато двойката се раздели, имаше спекулации - отречени от г-ца Денг - че тя се е сближила с Тони Блеър, кръстникът на нея и дъщерята на г-н Мърдок Грейс.

Мърдок се среща с г-жа Хол в Австралия през 2015 г. След седмици на спекулации любовта им става публично достояние по време на финала на световната купа по ръгби в Туикенхам в Лондон през октомври. Г-н Мърдок е сниман да целува г-жа Хол по бузата, докато тя се усмихва широко.

Те направиха първото си появяване заедно на червения килим на Златните глобуси през 2016 г. Приятели казаха тогава: „Рупърт не може да бъде по-щастлив. Той не се държи като старец, който е влюбен в тийнейджърка. Просто изглежда, че е на върха на щастието. Това е нещо прекрасно.



Г-жа Хол се изнесе от дома, струващ 13 милиона лири в Ричмънд, югозападен Лондон, където живееше след раздялата си с Мик Джатър, след като откри, че той е баща на дете от бразилския модел Лусиана Гименес.

Обявявайки годежа си в Twitter, г-н Мърдок нарече себе си „най-щастливият човек на света“. Той подари на г-жа Хол 20-каратов пръстен, за който се смята, че струва над 2,4 милиона британски лири.

Официалната им сватба е сравнително малка и скромна, седмица преди 85-ия рожден ден на г-н Мърдок, на която присъстват няколко близки приятели. Дни по-късно те провеждат публична церемония в църквата St Bride на лондонската Fleet Street с гости, сред които Боб Гелдоф, Андрю Лойд Уебър, Том Стопард, Трейси Емин и Майкъл Кейн. Г-жа Хол носи леденосиня копринена рокля на Vivienne Westwood, за която се смята, че е на стойност около 8000 лири.

Приятели са на мнение, че г-жа Хол е донесла повече „баланс“ в живота на съпруга си след десетилетия на фокус върху бизнеса му.



Миналата година г-жа Хол присъства на партито за 90-ия рожден ден на г-н Мърдок в Tavern on the Green, луксозен ресторант в Ню Йорк. Съобщава се, че тя изглежда влюбена и щастлива с него по време на празненствата, на които са присъствали светила от бизнеса, спорта и политиката.
Първата съпруга на г-н Мърдок е Патриша Букър, австралийски модел. Те се развеждат през 1965 г.

Втората жена на магната е Анна, бивша репортерка във вестник, двамата са женени повече от три десетилетия, докато не се разделят през 1999 г. Разводът им остава вторият най-скъп в историята, със съобщени разходи за г-н Мърдок от 1,5 милиарда лири. Преди да се срещне със сър Мик, г-жа Хол имаше връзка с певеца Браян Фери и беше звезда на корицата на албума му Siren от 1975 г.



Г-н Мърдок и г-жа Хол имат десет деца. Тези на Мърдок са: Прудънс, 63, от първия му брак; Елизабет, 53, Лаклан, 50, и Джеймс, 49, от втория му; и Грейс, 21, и Клои, 19, от третия му. Мис Хол има четири деца, всички от Мик Джагър: Елизабет, 38, Джеймс, 36, Джорджия Мей, 30, и Габриел, 24.

Четете още: Принц Хари е бесен: Иска да уволни екипа на Меган!