Новият албум на Адел "30" счупи британския рекорд на ABBA за най-купувана музикална продукция още при дебюта си на пазара във Великобритания, съобщи сайтът на официалната компания, която следи продажбите и съставя музикалните класации.

Това е четвъртата в кариерата на талантливата изпълнителка тава, която излезе на музикалния пазар на 19 ноември. Към момента от нея вече са продадени 219 хиляди копия.

View post on Instagram
 

С това певицата надмина постижението на завърналата се на музикалната сцена след почти четири десетилетия легендарна шведска група ABBA. От нейния нов албум Voyage, който излезе на пазара в началото на месеца, са продадени 204 хиляди бройки.

Официалната компания, която следи продажбите и съставя музикалните класации във Великобритания, използва термина "покупка" за произведения, придобити на физически носител, за платени изтегляния или слушане чрез стрийминг услуги. Всеки сто възпроизвеждания на песен се смятат за едно закупуване на сингъла, а всеки хиляда - за придобиване на албум.

Продукцията "30", която Адел пусна след шестгодишна пауза, е на път да оглави британските музикални класации, предава БТА. Това ще е четвъртият албум на изпълнителката, достигнал челните места в чартовете.

View post on Instagram
 

Четете още: Откога го чакаме: Ето какво сподели Адел на Опра по време на интервюто!