Той е млад и харизматичен, секси и амбициозен. Той е Павел Иванов, когото всички наричат новият Стефан Данаилов. Приликата му с легендарния секссимвол на българското кино, по когото въздишаха поколения жени, е наистина впечатляваща.

Актьорът Павел Иванов е известен на българските зрители от сериала "Татковци", който в момента се излъчва по bTV. А иначе 27-годишният хубавец е кадър на Народния театър, на чиято сцена се изявява вече повече от седем години.

Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2016 г., в класа на самия проф. Стефан Данаилов.

Първите си стъпки на театрална сцена прави в Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе, а през 2014 г. започва да играе и в Народния театър "Иван Вазов", в чиято трупа влиза през 2016 г. Изпълнява ролите на Велизар Апостолов във "Виновният" от Димитър Димов, Сър Франсис Уолсингъм в "Цветът на дълоките води" от Оля Стоянова, Рингърт и Капитан Аугустус Блай в "Тигърът" по Уилям Сароян, Пол Сингър в "Лунатици" от Кен Лудвиг, Керубино в „Един безумен ден" от Пиер дьо Бомарше, Жорж в "Среща в Санлис" от Жан Ануи и Даниел в "Актрисата" от Питър Куилтър.

Що се отнася до оприличаването му със Стефан Данаилов, Павел предпочита да не бъде сравняван със своя професор от НАТфИ3, въпреки че Ламбо е на неговите години, когато се впуска в приключението „На всеки километър". С тази разлика, че първата родна екшън сага се излъчва само в два сезона и е на партизанска тематика, а ситкомът, който проследява семейните взаимоотношения по особено забавен и очарователен начин, ще върви до началото на май 2022 г.

Освен по външните черти на Данаилов в младите му години, Павел прилича на Мастера си и по своя работохолизъм. Като достоен възпитаник на Стефан Данаилов, снажният младеж не спира да се труди снимките за „Татковци", които са от тъмно до тъмно. 12 часа на терен, 12 часа почивка и отново влиза в действието, което се случва на три етажа с площ от 2000 квадратни метра в сграда от 1903 г. Павел не крие, че маратонът от ангажименти го кара да се чувства жив и щастлив, тъй като на такава динамика е свикнал още от дете.

От досега си със Стефан Данаилов, Иванов възприема професионалната философия на професора си - никакви спирачки, човек трябва да опита от всичко и да не му пука от хорското мнение. Неслучайно Стефан Данаилов го вика в последния си спектакъл „Актрисата". Покрай репетициите и постановката Павел е постоянно с преподавателя си - и когато Стефан Данаилов пада и чупи крака си, и после, когато няколко пъти влиза в болницата преди фаталния край. Всъщност Павел е последният любимец на своя професор, пише „Галерия“.

Четете още: Кристиан Костов с момчешка прическа, отива ли му?