Автор
Ева Григорова

Новият величествен провал: Съсипаха Меган и Хари от подигравки

След дебюта на двата трейлъра за предстоящия документален филм за Меган и Хари, стана ясно, че двамата са си навлякли гнева и подигравките на голяма част от интернет обществото.

Двете видеа събраха значително повече дислайкове, отколкото лайкове, а това накара стрийминг гиганта да скрие данните и в момента вече не може да се види колко човека са изразили неодобрението си към трейлърите.



Коментарите към клипчетата пък са основно подигравателни. Потребителите са на мнение, че Меган и Хари влизат в ролята на жертви на кралското семейство, като едновременно с това използват манипулативни техники. Повечето от коментиращите започват изречението си с “Харесва ми частта, в която…” и завършват с “пускам сълза от лявото си око.” Последното е свързано със старо интервю, в което Маркъл разкрива, че като актриса ѝ е било изключително лесно да се разплаче, но че всъщност може да ридае единствено с лявото си око, когато го прави като актьорска игра.

Видеото стана особено популярно, след като в Мрежата се появиха кадри от погребението на кралица Елизабет II, на които Меган плаче с лявото си око. Тогава редица коментатори се запитаха - истински ли са били сълзите на херцогинята на Съсекс, или са били част от актьорска роля.



Ето и някои от любопитните коментари под двата поста:

"Харесвам частта, в която казват, че монархията е мръсна игра, но те играят най-мръсната игра през последните 3 години. И въпреки че институцията е толкова мръсна, те кръстиха дъщеря си на нейния върховен ръководител. Харесва ми как регистрираха името ЛИЛИБЕТ ДИАНА преди бебето да се роди. Толкова истински и искрени са те. Плача. С лявото си око."

"Харесва ми факта, че Хари беше ръководител на благотворителната организация за психично здраве и сам беше подложен на терапия от години, но не успя да потърси помощ за жена си и въпреки това тя не го обвини в расизъм. Толкова е умиляващ."

"Харесва ми частта, в която 2-ма почти 40-годишни се оплакват на милиардерка, че са загубили надбавката си от татко, а след това продължават да разбиват безмилостно семействата си от злоба (включително възрастни родители, баби и дядовци и сестра с увреждания). Те олицетворяват самата съпричастност, това ме кара да пусна една сълза от лявото си око."



"Обичам частта, в която казват „Те никога няма да ни защитят“, имайки предвид двореца. Само за да открият, че защитата, от която наистина се нуждаят, е ОТ ТЯХ САМИТЕ. Толкова вдъхновяващо и безкористно. Пуснах една сълза от лявото си око."

"Харесвам частта, в която Хари и Меган твърдят, че тя е била преследвана от медиите, но въпреки това показват кадри на Даяна и Кейт. И особено ми харесва как те напуснаха семейството, защото искаха уединение, а все пак някой е в къщата им непрекъснато, за да снима много пъти плачещата Мег. (Одеялото на Hermes, някой?)"

"Харесвам частта, в която Меган казва „Когато залозите са толкова високи, не е ли по-добре да чуете историята от нас?“, всичко, което чуваме, е тяхната история, отново и отново и отново. Докато всички хора, които атакуват, пазят гордостта и достойнството си, мълчат и отказват да тормозят психически собственото си семейство. Как могат да твърдят, че са модели за подражание или защитници на психичното здраве?"



"Хареса ми частта, в която Хари даде „урок на тези британци“ как да разпознаят нарцисиста. Отначало нарцисистът е просто перфектен партньор и сбъдната мечта, след това ви изолира от семейството, приятелите и цялата мрежа за подкрепа, която имате. Хари беше толкова смел да пожертва живота си, за да научи нас и целия свят. Той спаси много животи, той е толкова смел."

"Обичам частта, в която Хари беше поканен от баба си, кралицата, да я посети в Балморал 3 дни преди тя да умре и той отказа да отиде да я види. Какъв послушен и грижовен внук. Пада сълза от лявото ми око."

"Харесвам частта, в която Хари казва, че е трябвало да направи всичко възможно, за да защити семейството си, докато всъщност получава милиони от Netflix, за да срине семейството си. Толкова завладяващо, харесам го!"

"Харесвам частта, в която Хари непрекъснато се оплаква от намесата на медиите в живота на майка му, а след това използва намесата на медиите в живота на майка му. Такъв мил и любящ син."

"Харесвам частта, в която Netflix всъщност имат смелостта да оставят коментарите отворени. Това е чисто злато."

"Харесва ми, че Меган и Хари така щедро ни предоставиха това наистина забавно комедийно шоу, за да ни развеселят всички, докато ние се тревожим за разходите за отопление, инфлацията и т.н. и т.н. Такава безкористност!"