Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Новолуние и уникално слънчево затъмнение днес: тайната на новия ви живот зависи от това!

Новолунието, това е период на обновлението, което започва. Влиянието му продължава няколко дни. Психиката на човек страда по време на появата на новата Луна. През този период се появява слабост, емоционална неустойчивост, умора. Някои хора изпадат в апатия, други изпитват неразбираема меланхолия, която може да премине в депресия. Важното е, че това скоро ще отмине, и че след всеки спад настъпва стремителен подем и настроение.

На 10 юни заедно с новолунието ни очаква така нареченото пръстеновидно слънчево затъмнение. Затъмнението никога не идва само! Слънчево затъмнение винаги се случва около две седмици преди или след лунно затъмнение. Луната се намира между Слънцето и Земята. Лунният диск ще бъде по-малък от слънчевия, като няма да успее да го покрие напълно, което ще доведе до пръстеновидно слънчево затъмнение. Не бива да се гледа към затъмнението без специални защитни средства, защото може да се повреди ретината и да се стигне до увреждане на зрението.

Затъмнението ще достигне максималната си фаза на 10 юни в 13:42 ч. българско време, но няма да може да се наблюдава от нашата страна. Ще е видно за жителите на Северна Канада, Гренландия и Източна Русия.

Още в древността са приемали затъмненията, най-вече слънчевите, като големи и значими събития, които могат да променят хода на съдбата на човек или дори на цяла държава.

Възможни са изблици на агресия и невъздържаност, отслабване самоконтрола, превъзбуденост на нервната система, спад на енергията и жизнените сили, влошено самочувствие. Възможно е неадекватно поведение при някои хора.

На този ден Луната и Слънцето ще бъдат в знака на Близнаци. Това означава, че области от живота като обучение, любов, общуване и приятелство ще бъдат засегнати. В личен план може да се провокират внезапни конфликти и прекъсване на взаимоотношенията не само с партньор, но и с роднини, които после трудно ще бъдат възстановени.

Слънчевото затъмнение може да извади на повърхността стари и нерешени проблеми. Опитайте се да се освободите от натрупаните обиди и негативните емоции, както и от оплакванията за живота, защото те пренастройват съзнанието ни към негативното, което е недопустимо в такива дни. Старайте се да мислите само за хубави неща и да имате позитивни и оптимистични мисли.

Не се препоръчва да се осъществяват нови запознанства. По-точно избягвайте да се доближавате до непознати хора, които може да донесат големи неприятности. Новите познати могат да ви подведат като ви дадат грешен съвет или ви насочат в неправилната посока.

Пазете се от енергийни вампири. В този ден се активират, тъй като сега има спад на енергията за всички, а на тях им е необходима. Пазете се от измамници, манипулатори и от всеки, който може да провокира появата на несигурност у вас и да подрони самочувствието и авторитета ви. Старайте се да си бъдете самодостатъчни и самостоятелни.

По време на пръстеновидните затъмнения всички добри неща и намерения могат да се провалят. Например решавате да посетите родителите си, приятели, роднини, но това да се окаже голяма грешка. Те могат да излеят целия си негатив върху вас или просто да развалят настроението ви с думите си. Ако много искате да общувате в този ден, то правете го по телефона или в социалните мрежи. Това ще бъде чудесен избор за тези, които не искат да се изолират от света и да прекъснат общуването.

Внимавайте с финансите си. Положението на Луната и Слънцето няма да повлияе пряко на финансовата сфера, но това е затъмнение, така че непредсказуемостта на ситуацията може да излезе извън границите. Ако похарчите много пари, може би ще съжалявате още на следващия ден. Не е подходящо да се зарежда лунна вода при затъмнение.

В личен план най-силно ще се отрази затъмнението върху представителите на Близнаци, Дева, Стрелец, Риби, както и при тези, които имат Слънце, Луна, или Асцендент в знака Близнаци или ги имат на меридиана си. Все пак как ще ви се отразят затъмненията зависи от това къде попадат в личния ви хороскоп и какви аспекти сключват.



Какво можете да правите при затъмнение?

Руските астролози препоръчват, ако е възможно: един час преди затъмнението е добре да не говорите, да вземете контрастен душ. Започва се с гореща вода, няколко пъти трябва да се редува студена с гореща вода и се завършва с гореща вода.

Един час преди затъмнението на бавни глътки изпийте чаша вода с мисълта, че тази вода ще ви пречисти. Препоръчва се 10 минути преди започване на затъмнението да легнете с глава на изток (или на север). По време на релаксацията може да си представяте своя двойник, върху който прехвърляте всички свои недостатъци и качества, от които искате да се освободите. Постъпете така и с проблемите си. После завийте двойника мислено във фолио примерно, поставете го в един балон, на който отрязвате връвта и бавно го пускате да се отдалечава от вас, докато съвсем изчезне. Останете още малко да полежите.

Час след затъмнението изпийте втора чаша с вода на бавни глътки с мисълта за новият човек, който вече сте.

Фазите на Луната се променят периодично и всеки месец настъпва новолуние. Нашите предци също са знаели, че нощното светило, намирайки се в различни фази, по различен начин влияе на живота на земята.

Четете още: Как изневеряват жените според зодията