Няма да повярвате: Просто упражнение, което само за 1-2 минути премахва чувството за глад!

Ефективността на това упражнение се дължи на прост механизъм, който изцежда стомашния сок надолу в храносмилателния тракт и така появилия се апетит изчезва. Нарича се „ясписова жаба прави вълни”.

За да го изпълните е необходимо да облегнете дланите си на стол или ниска маса. Поемете дълбоко въздух, като в същото време издърпвате, гълтате стомаха си. Задръжте дъха си за 3-4 секунди. Издишайте, отпускайки корема си. Повторете упражнението 10 пъти. След една минута чувството на глад ще изчезне.

Това упражнение може да се направи и по друг начин. Поставете дланите си върху корема. Поемете дълбоко въздух, докато прибирате стомаха си. Задръжте дъха си за 3-4 секунди. Издишайте, като в същото време отпускате корема си.



Повторете упражнението 10 пъти. Упражнението е еднакво ефективно в изправено положение, в седнало и дори при ходене. Ръцете служат само за контрол. Изпълнявате това упражнение винаги, когато се почувствате гладни. Преди всяко хранене правете това дихателно упражнение 5-10 пъти. Част от стомашния сок ще се премести в червата и чувството за ситост ще дойде много по-бързо от обикновено.

Ако след известно време имате желание да хапнете нещо вкусно, това означава, че в стомаха ви се е появило малко количество стомашен сок. За да го преместите в червата, изпийте половин или цяла чаша вода и направете тази дихателна гимнастика.



Използвайте този метод, за да предотвратите вредното за здравето и талията преяждане вечер.

Четете още: Дами, кафето прави бюста ви по-малък