Обичам го, ще се омъжа за него, но знам, че ще ми изневери

Често казваме, че любовта е сляпа, но понякога просто ни прави слаби и нерешителни. Защото когато сме влюбени, сякаш целият свят изчезва. И дори да сме запазили реалната си преценка и да знаем, че този човек не е подходящ за нас и ще ни донесе единствено страдание и несигурност, ние отново избираме да бъдем с него. А възможно ли е някога това решение да доведе до нещо добро и да се окаже, че хората се променят? И че мъжете спират да изневеряват? Нека видим в следващата ни история:

"Сгодена съм за мъжа, в когото съм лудо влюбена от две години насам. Връзката ни е трудна, тъй като се виждаме единствено през уикендите и живеем в различни градове. Но въпреки това, аз го обичам и дори разстоянието не ми попречи да бъда с него. Но за съжаление аз не съм единствена за него...

Още преди да разбера, че ми изневерява, имах подозрения, че нещо не е наред. През последните месеци не сме спирали да общуваме, но някак, винаги когато бяхме заедно, той изглеждаше по-заинтригуван от телефона си, отколкото от мен.

Затова една вечер реших да проверя дали притесненията ми са основателни. И разбира се, се оказа, че той има афера с друга жена, която е омъжена. Оказа се, че се срещат от известно време само за секс и дори не използват предпазни средства, заради което и тя го е заразила с херпес. Не мога да опиша колко наранена и уплашена се почувствах, не само защото той не ми е верен, но и защото излага здравето ми на риск.

Направих най-логичното и най-правилното, като просто се разделих с него. Но не намерих сили да го блокирам и ние продължихме да си пишем от време на време. Просто нямах волята да спра да общувам с него, защото и все още съм твърде влюбена в този човек. Той не спираше да ме търси, да ми пише, да ми се обажда, а един ден дойде да ме види. Говорихме много, той се извини хиляди пъти и обеща, че никога повече няма да ме предаде по този начин.

През следващите седмици видях как този мъж се бори за мен и прави всичко възможно, за да ме спечели отново. Беше готов на абсолютно всичко, почувствах се като истинска принцеса. И успя да ме накара да му простя, защото бях напълно омагьосана от вниманието, с което ме заливаше. Дори ми предложи брак, като ме изненада с невероятен и очевидно доста скъп пръстен. Приех да стана негова съпруга, сгодихме се, въпреки че вътрешно знаех, че не постъпвам правилно... И щях да се убедя в това още в същата вечер, когато се сгодихме.

Реших отново да послушам интуицията си и го изчаках да заспи, за да проверя какво се случва в телефона му. От една страна видях, че той е приключил отношенията си с омъжената жена, заради мен, но от друга забелязах, че е изтеглих две приложения за запознанства, които използва доста активно. Включително си е направил и фалшив профил в Инстаграм, от който не спира да си пише с няколко жени.

Видях, че общува с поне 3 жени всеки ден, на които дори изпраща свои снимки и пикантни клипчета. Сърцето ми беше разбито отново от този човек и наистина не разбирах защо ми го причинява. И още повече не мога да разбера защо си губи времето и парите, за да ми избере и купи годежен пръстен. Защо изобщо иска да се оженим, като аз очевидно не означавам нищо за него?

Знам, че той никога няма да се промени...как да приключа с всичко това?", С.

Съветът на специалист:

Връзките от разстояние винаги са трудно начинание, но трябва да знаеш, че нямаш никаква вина за това, което се е случило. Дори си му дала втори шанс, а той е пропилял и него. Много е възможно да ти е предложил брак от чувство за вина, което още повече показва, че не заслужава любовта ти.

Причината, заради която не можеш да приключиш с него, е в ниската ти самооценка и от грешната ти представа, че той е най-доброто за теб. Трябва да се освободиш, като сложиш категоричен край на всичко, като просто го блокираш навсякъде, за да няма никакъв шанс да те открие отново. Не забравяй, че той никога няма да се промени.

Четете още: Разбрах, че съпругът ми изневерява и сега искам да му отмъстя