Автор
Woman.bg

Опитайте канелени рула с пълнеж от крем сирене

Навън е студено и единственото, което ви се прави, е да си стоите у дома с любимите хора и да похапвате вкусни сладки изкушения? Ако отговорът е "да", днес ви предлагаме рецептата за приготвянето на неустоим десерт - канелени рула с пълнеж от крем сирене.

Време за приготвяне: 1 ч. и 45 мин.

Порции: 20 бр.

Продукти за тестото:

400 мл мляко
50 г мая
1 яйце
2 ч.л. Сол
150 г захар
3 ч.л. кардамон
1 кг и 200 г брашно
150 г меко масло

За пълнежа:

150 г крем сирене Arla Натурално
100 г кафява захар
2 с. л. канела
100 г нарязани бадеми (на люспи)

За намазване: 1 яйце

За глазурата:

2 с.л. крем сирене Arla Натурално
1 с.л. лимонов сок
200 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в хладкото мляко. Добавя се яйцето, солта, захарта и кардамонът. Добавя се и малко брашно. Разбърква се, за да се стартира действието на маята. Постепенно се добавя цялото брашно, като се бърка непрекъснато. Когато сместа стане прекалено тежка, започва да се меси с ръце, като постепенно се добавя по малко от маслото и се меси, докато не се поеме напълно преди следващото добавяне.

Накрая трябва да се получи меко и еластично тесто, което се покрива и се оставя на топло за около 30 минути или докато удвои обема си.

За да се приготви плънката, крем сиренето, захарта и канелата се смесват и се разбъркват добре, така че да се получи хомогенна смес. Пълнежът може да се обогати със стафиди, ядки и сушени боровинки

Тестото се слага върху набрашнен плот и се разделя на 2 равни част (количеството е достатъчно за 2 тави по около 20 см диаметър).

Едната част от тестото се разточва в правоъгълна форма до дебелина около ½ см, намазва се с половината от плънката и се навива от към по-дългата страна на руло. Полученото руло се нарязва на 10 еднакви части, които се подреждат на разстояние, изправени със срязаната част нагоре, в намазана с масло тава. Тавата се покрива и рулцата се оставят да втасат още веднъж за около 20 минути, след което се намазват внимателно с разбито яйце и се пекат около 35 минути на 200°С.

Същото се повтаря и с другата половина от тестото.

Съставките за глазурата се смесват и с тях се намазват изстиналите канелени рула. Оставят се глазурата да се втвърди леко и се сервират.

(в материала има продуктово позициониране)