В края на лятото, когато зеленчуците са изпъстрили пазарите в най-ярки цветове, ви предлагаме поредната пъстра засищаща вечеря, в която главен герой са продуктите на Arla.

Време за готвене: 40 мин.
Порции: 2

Продукти:

2 дълги червени сладки чушки
100 г елда
300 мл вода
1 червен лук
2 домата
100 г бяло сирене
100 г Arla ементал
сол и пипер
1 с.л. зехтин

Приготовление:

Измийте и сварете елдата според инструкциите на опаковката в 300 мл вода.

Нарежете чушките надлъжно на половина и премахнете семената. Обелете и нарежете лука на кубчета. Нарежете доматите наполовина, изхвърлете семената и направете месестата част на доматите на кубчета. Нарежете бялото сирене на кубчета.

Смесете елдата, лука, доматите и сиренето като добавите зехтина. Овкусете със сол и черен пипер.

Разделете получилия се пълнеж сред четирите половинки пипер. Покрийте с няразаните слайсове Arla ементал и изпечете на температура 200° С в продължение на 30 минути.

Гарнирайте със салата или печено месо.

(в материала има продуктово позициониране)