Тези златисти и изкусителни крилца ще се превърнат в любимо ястие на вашата есенна трапеза!

Време за приготвяне: 1 час (и време за мариноване)

Необходими продукти за 2 порции:

600 г пилешки крилца
6 скилидки чесън
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. чили на прах
кората от 2 лимона
30 мл лимонов сок
1/2 връзка кориандър
50 мл зехтин
олио за намазване на плочата
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с лимоновия сок, куркумата, чилито, настърганата лимонова кора, зехтина, сол и черен пипер на вкус.

Крилата се почистват от щиковете, слагат се в маринатата и се оставят на студено поне за 2 часа.

Чугунена плоча се намазва с олио, загрява се и крилата се пекат върху нея от двете страни, до полуготвност.

Прехвърлят се в тава, застлана с пергаментова хартия и се пекат 15–20 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.

Поднасят се, поръсени с накълцан кориандър.