Тези златисти и изкусителни крилца ще се превърнат в любимо ястие на вашата есенна трапеза!
Време за приготвяне: 1 час (и време за мариноване)
Необходими продукти за 2 порции:
600 г пилешки крилца
6 скилидки чесън
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. чили на прах
кората от 2 лимона
30 мл лимонов сок
1/2 връзка кориандър
50 мл зехтин
олио за намазване на плочата
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с лимоновия сок, куркумата, чилито, настърганата лимонова кора, зехтина, сол и черен пипер на вкус.
Крилата се почистват от щиковете, слагат се в маринатата и се оставят на студено поне за 2 часа.
Чугунена плоча се намазва с олио, загрява се и крилата се пекат върху нея от двете страни, до полуготвност.
Прехвърлят се в тава, застлана с пергаментова хартия и се пекат 15–20 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
Поднасят се, поръсени с накълцан кориандър.