Този неустоим плодов десерт в комбинация с ванилов сладолед ще придаде свежест на всеки горещ следобед, за едно #ВкусноЛято.

Време за приготвяне: 1 час и 15 минути

Необходими продукти за 6 порции:

6 праскови
1 пакетче бурбонска ванилова захар
4 с. л. мед
2 с. л. тъмен ром
400 г ванилов сладолед

за трохите:

150 г брашно
80 г краве масло
60 г печени солени бадеми
50 г захар Сладея

за соса:

200 г малини
50 г захар Сладея
кората от 1 портокал

Начин на приготвяне:

Прасковите се разполовяват, почистват се от костилките и се подреждат, с отвора нагоре, в застлана с пергаментова хартия тава. Поливат се с меда, смесен с ваниловата захар и рома и се пекат около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Бадемите се смилат не много фино и се смесват с брашното, захарта и разтопеното масло. Сместа се претрива с пръсти, докато се получат трохи и се разпределя на тънък пласт в дълбока тава. Трохите се пекат около

10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, като периодично се разбъркват, след което се оставят, да се охладят.

Сосът се приготвя като малините се пасират заедно с настърганата портокалова кора и захарта и се прецеждат.

Във всяка праскова се слага по една топка ванилов сладолед, поръсват се с трохите и се поднасят със соса.

(в материала има продуктово позициониране)