Автор
Пепа Попова - Пепита

Пепитеният “to-do-list” за 2019: Мартенска мечта... с дата

Време е за нов ред, нов абзац и нова дата в познатия ви вече “to-do-list” в "Пепитеният бележник". Днешната мечта с дата (надявам се, че помните думите на Грег Рийд "мечтата, записана с дата, става цел. Целта, разделена на стъпки, става план, а планът, подкрепен от действие, сбъдва и най-лудата мечта") няма да изисква самолетни билети, голям бюджет и сериозно планиране. Днешната мечта с дата изисква единствено желание и любов към българската мода.

В случай, че това е налице, ви предлагам да останем на наша територия в периода 26 – 29 март 2019г., защото точно тогава ще се проведе издание пролет-лято на Sofia Fashion Week.

Аз имам и своята лична причина да харесвам това събитие. Хората сме устроени така, че да помним ярко първия ден в училище, първата целувка, първата среща, първата любов.... ако щете първия сняг. За мен всеки първи път е вълнение. Усещане за съдбовност. Често ме обърква, но в повечето случаи ме мобилизира изключително много. Събирам цялата си енергия и се радвам на новото. Стига да е добро. А споменът ми от първото издание на Sofia Fashion Week e ярък и зареден с изключително много положителен заряд. Тогава за първи път в живота си бях на терен, на живо в ефир, с голям екип и слушалка в ухото, интервюта от червения килим, адреналин, суета, интересни срещи и много, много красота. Момент от живота, който подсили страстта ми към модата и уважението ми към всички замесени в този красив, но не толкова лесен на местна територия бизнес. Очаквам с нетърпение да видя новите предложения на българските творци.

А модният подиум на България ще посрещне за пореден път родни и световни дизайнери, които ще запознаят публиката с тенденциите за пролет-лято 2019.

Зала EFE на хотел Маринела ще се преобрази за 4-те тематични вечери на SFW SS 19:

Първа вечер – 26.03 – Представяне на български марки и дизайнери

В първата вечер, отредена на българските брандове, на модния подиум, с най-новите си колекции ще се качат модна къща Vanitta със своите актуални предложения за сезона. За пореден път Djofra Fashion ще заблести с цветове, шарматни кройки и невероятно шоу. Мода за спортисти и хора с активен начин на живот ще видим от Biliana Yotovska Label. Милена Петрова и Wolf Walley отново ни потапят в приказния свят на нежността, а AMIR ще провокира публиката с моделите си за втори път.

Втора вечер – 27.03 – Представяне на булчински и Haute Couture колекции на български марки и дизайнери, където ще видим топ имена като BERNA MODA, Aggressor, KARAM DAYA, Princess Fashion Studio, Fede Fashion Studio, Lusso Butik.

Трета вечер – 28.03 – Представяне на световни марки и гост дизайнери от чужбина

Във вечерта на световните дизайнери и брандове ще можем да се насладим на BAPA Kids и ALL U Re, които отново имат актуални предложения и за големите и за най-малките, INSIDE Us със своята атрактивна мода, Sena Design, която имахме удоволствието да видим преди няколко издания на сцената на Sofia Fashion Week. Nina Naustdal остава вярна на традицията и отново ще покаже най-елегантното и провокативно за дамите. Черешката на вечерта ще бъде поредната колаборация между световния логистичен гигант DHL и дизайнерът ANTONY LANGOUNTIN. Очакват се още две световни модни имена, но за това ще разберем скоро…

Четвърта вечер – 29.03 – Гала вечер и закриване на SFW SS 2019 с представяне на самостоятелни ексклузивни ревюта на български марки и дизайнери

Последната гала вечер на SFW SS 2019 ще бъде традиционно ексклузивна. Италианският бранд Carducci с дизайнер Осман Узун е подготвил невероятно шоу за гостите. За първи път на сцената на Sofia Fashion Week ще се качат едни от най-емблематичните лица от българския ефир – Зуека и Рачков. Дали ще се справят като модели, по примера на предишния топ артист, дефилирал за бранда – Азис? Предстои да разберем.

Stoyan Radichev ще потопи публиката в своя магически свят, където жената е Богиня, а неговите рокли са истински произведения на изкуството.

Дизайнер на годината в категория Ready-to-wear Антония Стоянова и модна къща IMANE за пореден път ще докажат силата на жената, оригиналността на българската мода и ще представят модно дефиле, покоряващо всички сетива.

А Борислав Сапунджиев и Ursula Fashion Art of Hair ще представят своето бляскаво, неочаквано и грандиозно hair show.



От 2015 г. досега Sofia Fashion Week успя да постигне главната си цел, а именно – да даде възможност на български и чуждестранни дизайнери, модни производители и предприемачи да лансират своите най-нови идеи и произведения, своите последни артикули и продукти. Очаквам и тази година София да отпразнува по един оригинален и модерен начин красотата, стила и елегантността.

Билетите за Sofia Fashion Week са вече в продажба. За да сте сигурни, че ще сте на първия ред на модното събитие в България, купете вашия билет още сега в мрежата на EVENTIM или при консиерж на хотел Маринела.