Бързо и уникално ястие, с което ще очаровате гостите и любимите си хора. Блюдо за ценители от нас - Лора и Стоян от Бон Апети, което обещава да ви дари с уникално #ВкусноЛято.

Време за приготвяне: 35 минути
Необходими продукти за 3 порции:

600 г пилешко филе
150 г пълномаслена извара
2 с.л. заквасена сметана
1 скилидка чесън
1 с.л. горчица
150 г бекон на ленти
сол на вкус

за гарнитурата:
600 г пресен зелен боб
1 глава червен лук
1 връзка копър
4 с.л. винен оцет
6 с.л. зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Пилешките филета се цепват с нож, така че да се образуват джобове, и се посоляват.

Стритият на паста чесън се смесва с горчицата, изварата, заквасената сметана и сол на вкус.

Филетата се пълнят със сместа и всяко парче се увива в лентички бекон.

Пекат се около 15 минути на 220 градуса в покрита с пергаментова хартия тава.

Гарнитурата се приготвя, като зеленият боб се почиства, нарязва се на тънки ленти с еднаква дължина, сварява се за 5-6 минути в подсолена вода, след това се шокира в леденостудена вода и се отцежда.

Оцетът се разбърква със зехтина и сол на вкус.

Зеленият боб се смесва с нарязания на полумесеци червен лук и наситнения копър и се овкусява с дресинга.

Съвет: Препоръчително е гарнитурата да престои 30 минути, за да се овкуси добре.

*Ако искате да опитате още нещо вкусно, предлагаме ви тази рецепта:

Гризини с лешници и семена