Ако сте решили да приготвите нещо нетрадиционно, ние, Лора и Стоян, ви предлагаме тази уникална рецепта за терин. За да се насладите на #ВкусноЛято.


Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 45 минути

Порции: 4-6

Продукти:
1 пиле Градус около 1.4 кг (550 г обезкостено месо)
30 г масло
1 с.л. зехтин
1 нарязана на кубчета червена чушка
70 г грах
30 г нарязан на дребни кубчета морков
30 мл марсала
180 мл готварска сметана
3-4 клонки пресен магданоз
2 белтъка
1 ½ ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:
Извадете пилето за около час на стайна температура, преди да готвите.
Отделете бутчетата и гърдите на пилето, махнете кожата и отделете месото от костите. Нарежете го на кубчета, а останалата част от пилето ползвайте за приготвянето на бульон.
Сложете месото в блендер, добавете белтъците, посолете и подправете с черен пипер и смелете добре.
При работещ уред налейте виното и сметаната, пасирайте до получаването на гладка смес и прехвърлете в купа.
Добавете чушката, граха, моркова и нарязания магданоз и разбъркайте добре.
Изсипете сместа в покрит с фолио терин, покрийте и отгоре с фолио и печете на водна баня в предварително загрята до 150 градуса фурна за 45 минути, или докато вътрешната температура достигне 71 градуса.
Извадете терина от фурната, махнете капака и притиснете с тежест. Охладете до стайна температура.
Махнете фолиото и нарежете терина на филийки. Сервирайте със свежа салата.

(в материала има продуктово позициониране)