След като вчера стана ясно, че херцогът и херцогинята на Съсекс – Хари и Меган, очакват първата си рожба, днес бе съобщено, че кралското семейство ще има пореден повод за радост.

По всичко изглежда, че до броени часове на бял свят ще се появи първородната рожба на по-малката сестра на Кейт Мидълтън – Пипа.

Изящната звездна дама бе хваната от папараци в момента, когато пристигаше заедно със съпруга си в родилното крило Линдо на болницата "Св. Мери" в Лондон. Частното отделение е прочуто сред аристокрацията на Острова и е мястото, в което по традиция раждат кралските особи. Именно там преминаха ражданията както на принцеса Даяна, така и на Катрин.

Фотографите не успяха да уловят Пипа на влизане в родилното отделение, но заснеха съпруга ѝ Джеймс Матю, когато прекрачваше прага на медицинското заведение, натоварен с две чанти, вероятно пълни с багажа, който ще бъде необходим на по-малката сестра на Кейт в часовете след раждането.

"Пипа ще остане в болница поне ден след раждането", разкри източник от болницата "Св. Мери".

Пипа е пристигнала в болницата часове след сватбата на принцеса Юджийн.

Въпреки че бе във видимо напреднала бременност, по-малката сестра на Кейт изглеждаше блестящо на събитието, облечена в маслено зелена миди рокля.

Интересна подробност е, че по време на сватбата Пипа бе настанена близо до входната врата – жест, който някои разтълкуваха като пренебрежително отношение към нея и половинката ѝ. Според близки до кралското семейство обаче това решение е било взето, защото можело 35-годишната дама да започне да ражда във всеки един момент. Тази причина наложила присъствието ѝ близо до изхода, за да може да напусне церемонията незабелязано, ако се наложи.