По бикини, но със сако: заради видеовръзката с офиса хората купуват само горнища

Американската търговска верига и най-мощната корпорация в света Walmart отбелязва увеличение на продажбите на дрехи, които се носят от кръста нагоре, за сметка на такива като панталони и поли, отнасящи се към долната част на тялото.

Причината? Все по-нарастващия брой хора, работещи от домовете си. Това констатира изпълнителният вицепрезидент на Walmart по корпоративните въпроси Дан Бартлет пред Yahoo Finance в четвъртък. По-късно говорител на компанията заяви същото пред CNN.


Докато властите се опитват да контролират пандемията на Covid-19 по света, милиони служители, работещи доскоро зад бюрата си в офиса, преминават на режим "хоумофис". Там спокойно могат да си позволят по-небрежен вид, но с едно уточнение, ако говорим само за долната част на тялото, което остава невидимо по време на редовните конферентни видео разговори. Не така обаче стоят нещата с горния аутфит, който определено трябва да бъде съобразен с правилата на офисния дрескод и няма как да остане незабелязан от отсрещната страна в чата.

До този извод е стигнал и самият Бартлет . "Хората, които са загрижени за външния си вид, очевидно и напълно разбираемо, насочват вниманието си към зоната от кръста нагоре", обобщава той пред Yahoo Finance. Онлайн покупките за домашно развлечение, като DVD например, също са отбелязали скок в продажбите, допълва Бартлет пред изданието.

Данните обаче са базирани единствено на продажбите в САЩ, уточнява още източникът пред CNN.

Четете още: Поклон! Лекари с меден месец в "Пирогов", за да спасяват болни