Вижте как да си направите вкусна и полезна пица!

Време за готвене: 70 мин.

Порции: 12 бр.

Продукти за основата:

250 гр. полента
600 мл. зеленчуков бульон
300 гр. (2 опаковки) крем сирене Arla Лайт
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сол, 1 ч. л. чесън на прах
1 с. л. сух босилек, 1 с. л. сух риган

Продукти за топинга:

150 гр. крем сирене Arla с билки и подправки
1 с. л. зехтин
250 гр. пресен спанак
1 глава лук
10 бр. чери домати
6 печурки
150 гр. фета сирене, нарязано на кубчета
Сол и черен пипер

Приготовление:

Започнете с приготвянето на основата, като оставите бульона да заври и след това при непрекъснато бъркане изсипвате полентата. Добавяте всички останали съставки и бъркате около 3-5 мин, докато сместа стане гъста, лепкава и кремообразна. Оставете да се охлади и поставете в хладилника за половин час. Разстелете охладената полента върху тава, покрита с хартия за печене на дебелина около 1 см. и печете на 220°С около 20 мин. Или докато краищата на основата станат хрупкави и златисти.

Нарежете лука и гъбите и ги задушете в зехтин за около 2-3 мин. Добавете спанака и покрийте с капак, докато омекне. Подправете със сол и черен пипер.

Намажете изпечената, леко охладена основа с крем сиренето. Покрийте със задушения спанак. Нарежете чери доматите на две и ги подредете отгоре. Разпределете и фета сиренето и върнете пицата във фурната за още 10 мин.

Чудесна вечеря в комбинация със зелена салата или перфектен обяд в офиса, който лесно може да подготвите в кутията си за обяд.

(в материала има продуктово позициониране)