Автор
Весела Георгиева

Позата, в която спите с партньора, издава тайни за връзката ви

Учени са установили, че от позата, в която спят партньорите, могат да се направят важни изводи за отношенията им. Дали предпочитате да спите по гръб, или по корем, по пижама, или с чорапи, на събуждане обърнете внимание в каква поза сте лежали последно - всичко това може да разкаже за това каква двойка сте, пише Obekti.

„Висящият от скалата“

Двамата спят в противоположните краища, често с лице към стената. Единият се е вкопчил в ръба на леглото или е провесил крак към пода. Ако това се случва рядко, вероятно просто единият има нужда да се наспи хубаво. Но ако е постоянно явление, значи нещо в отношенията куца. И се налага да поговорите.

Морски рак

Изпълнена в различни варианти, позата изключва телесния контакт. Който лежи по този начин, има нужда от място и свободно пространство. Другият партньор предпочита гушкането, но, както е известно, противоположностите се привличат.



Покривът

Двамата лежат по гръб, а тя е мушнала глава под мишницата му. Обикновено заемат тази поза само във фазата на заспиването. Извод: той доминира, тя се съгласява.

Шепот във възглавницата


Двамата лежат с лице един към друг, но без съществен телесен контакт. Означава, че връзката им е в начален етап.

Холивуд

Така спят кинозвездите! Той лежи по гръб, а тя се е сгушила в него. Главата й е върху гърдите му. Краката им са преплетени. Тази поза обикновено е за току-що влюбилите се, защото е доста трудно да се спи така постоянно.



Любовният възел

Двамата лежат лице в лице, а краката им поне за десетина минути са сплетени в моряшки възел. Извод: това са двама равни партньори, а между тях се усеща еротично напрежение.

Класически лъжички (жената отвътре)

Тя е сгушена удобно в обятията му. Той пък е в ролята на закрилник.

Обратни лъжички (мъжът отвътре)


Тук той показва нежната си страна и желанието да бъде обгрижен и защитен. Тя приема тази размяна на ролите с радост и доказва, че е модерна жена.



С опрени гърбове

Класическа поза за сън на двойки, които се радват на близостта, но ценят и свободата си.

Свободолюбивите

Също като „висящия от скалата“, но все пак достатъчно близо, така че ако единият протегне ръка зад гърба си, да може да докосне другия. Тези партньори по легло се нуждаят от достатъчно пространство, за да се наспят добре и най-вероятно ще остареят щастливи заедно.