Преслава се ядоса на публикация, свързана с името ѝ. Певицата остави дълго послание в личния си профил във Фейсбук, като поясни, че гневът ѝ идва от материал, свързан с нея и студентския празник, който съдържа невярно съдържание.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Мили приятели,

И аз както повечето популярни личности, за добро или зло, присъствам неизменно в медийното пространство. За съжаление, по-голямата част от нещата изписани и изговорени по мой адрес, са меко казано неистински. Във времето съм гледала да не обръщам внимание и откровено съм подминавала с усмивка подобни партенки по мой адрес. Не съм си правила труда да ги опровергавам или да се обяснявам, с ясното съзнание, че по този начин едва ли не ги официализирам. Живеем в ера на свръх комуникация, в която интернет даде възможност на много драскащи лъжци да пишат неистини и да наричат себе си журналисти, опорочавайки иначе тази така достойна и доблестна професия. Не че сега е настъпил някакъв преломен момент в живота ми и съм решила да обявя война на фалшивите новини, в никакъв случай не искам да се превърна в един съвременен дон кихот , който се бори с някакви виртуални, злобни и нискоинтелигентни псевдожурналистчета , които дори имената си не смеят да поставят, под откровените глупости, които пишат и след това гордо наричат" новини". Целта е една : да пълнят долнопробните си сайтчета и вестници със зрелищни измишльотини и по всякакъв начин да привлекат вниманието на потребителя с гръмки заглавия.

Причината да ви занимавам с този може би не много важен проблем за широката общественост е, че в последните дни се правят опити да настроят срещу мен една моя любима част от обществото. Хора, които аз много уважавам и за мен са бъдещето на нацията ни , а именно студентите. Поводът е 8-ми декември ! Празник , на който повече от 15 години неизменно присъствам и смело мога да заявя , че съм прекарала незабравими мигове с млади умни и позитивни хора. Понеже на този ден бях на частно празненство и участието ми не беше афиширано никъде, някой болен мозък реши да се възползва и да създаде "топ новина" обявявайки, цитирам : " Младата майка реши да не дере гърло пред пияните студенти".

Не стига че е гнусна лъжа, но и обижда всички студенти , поставяйки им етикет , че са пияници. Съжалявам , но няма как да остана равнодушна към подобни твърдения. Никога не съм си правила труда да защитавам себе си. През годините станах свидетел на какви ли не измислици по мой адрес и отдавна вече не ги забелязвам , но няма как да подмина факта че близо 230 хиляди млади българи са наречени пияници. Не мисля , че е редно и този път да махна с ръка и да си кажа "майната му" . Убедена съм , че не съм единствената засегната и много хора във времето са били жертва на подобни измислици. Смятам , че е крайно време държавата да създаде закон срещу фалшивите новини. Не е ли факт , че една фалшива новина , която е предварително обмислена и вреди на някого, е престъпление сама по-себе си? И за това престъпление трябва да се носи отговорност! Докато такъв закон не бъде факт , не може да разчитаме ,че до нас достига достоверна информация.

Аз съм за свободата на словото , но категорично съм против свободата на лъжите . Апелирам към всички преписвачи за по-отговорно отношение при поднасяне на новините ! Вместо да бързате да препишете и публикувате поредната глупост , която ще ви донесе така желания рейтинг, отделете малко време и си проверете информацията . Не петнете името на кадърните си колеги, защото разпространявайки предимно слухове и лъжи именно това постигате. И понеже така или иначе съм захапала темата -другата чутовна глупост от последните дни е че: "Преслава напира за дебели пачки и нова работа", "Преслава рекетира шоу за 120 бона!" Уверявам ви , че не съм в преговори, не изнудвам и не се пазаря за пари с никакви продуценти на никакви предавания.

За финал искам дебело да подчертая , че в никакъв случай не поставям под общ знаменател всички журналисти и медии. Напротив , дълбоко вярвам , че по-голямата част от вас са достойни и честни хора и имате моето искрено уважение!".