Автор
Весела Георгиева

През юни: Три ретроградни планети сбъдват мечти и ни правят по-уверени

Меркурий вече не е ретрограден и можем да си отдъхнем поне на този фронт. Но още е рано да се радваме. Защото цели три планети ще бъдат ретроградни в първия месец от лятото. Какво ще ни донесат те?

Сатурн

На 17 юни Сатурн става ретрограден в знака на Риби. Това е планетата на установените граници, правилата и структурирането. И макар Сатурн да е ретрограден веднъж годишно за около 4 месеца, това е първото му обратно движение в Риби от почти 30 години насам. Ужас, нали? Е, не чак толкова. Действително, можем да очакваме промени - структурни. Ама хубави. Сатурн ще се опита да сбъдне мечтите ви. За целта трябва да покажете, че наистина искате нещо да се случи. Трябва да работите и да дадете всичко от себе си. Но пък резултатите си струват.



Нептун


Почти на финала на юни, Нептун става ретрограден. Какво означава това? Тази планета отговаря за нашите фантазии, илюзии, заблуди, ако щете... Реално неговият ретрограден ход няма да ни навреди сериозно. Дори ще ни повлияе добре - ще усетим повече увереност там, където преди не сме били достатъчно смели. Ако пък се почувствате несигурни, това е само, защото през следващите няколко месеца ще бъдете по-наясно със себе си и желанията си.


Плутон


Плутон е най-отдалечената планета от Земята. Т.е. няма как да ни навреди или повлияе кой знае колко. Но все пак, имайте едно наум. Плутон може да ни помогне да погледнем вътре в себе си - в душата и сърцето си. И да ни помогне да пренасочим енергията си към наистина важните неща.