Вероятно сте наблюдавали любимите си знаменитости, които се появяват на събития със съвършени прически. Изглежда така сякаш някои от тях са изкарали цял ден в салона, но това далеч не е така. Някои отделят само по 5 минути за фризурата си. Ето как става:

Ефектът на мократа коса

Това лято една от актуалните тенденции в косите е тази с т.нар. "ефект на мократа коса". Изглежда все едно току-що сте били на плаж и сте се върнали. Тази фризура ще ви отнеме малко време. Срешете косата си леко назад, като гледате да е на път на една страна. След това използвайте спрей с морска сол или пяна за коса. С помощта на гребен с по-ситни зъбци оформете и срешете косата в желаната посока. Kосата ви може да бъде права назад или пък с леки къдрици.

Висока опашка

Това е любимата прическа на певицата Ариана Гранде, която се превърна в тенденция. Сега много момичета правят този тип прическа - висока опашка, която отнема до 5 минути. Съберете косата високо горе и я вържете. След това поставете ключалките в горната част на главата, като за целта използвате лак за коса. Изглежда стилно и младежки.

Леки къдрици

Тази прическа е подходяща за всеки повод - за среща, за парти или бизнес вечеря. Направете по-едри къдрици нa маша, като използвате термозащитен спрей за коса. След това завъртете кичурите така, че краищата да бъдат обърнати към лицето. Завършете прическата, като пръснете лак за коса. Готово!

Кок

Каквото и да си говорим - това е класиката при прическите. Тенденция, която е удобна както ако сте във фитнес залата, така и ако ви се наложи да минете по червения килим. Може да експериментирате, като придадете обем на кока или пък го завъртите на една страна. Може да е високо горе на главата и да го увиете в цветен шал. Най-лесно е да направите опашка, а след това да оформите косата и с помощта на фиби да направите желания кок - горе високо, долу ниско, настрани. Сигурни сме, че сте способни да направите много варианти само за няколко минути!