Автор
Теодор Муховски

Принц Хари забелязал съществена разлика между Меган и Кейт Мидълтън по време на им първата вечеря

В мемоарната си книга Spare принц Хари разказва за вечерята между него, Меган Маркъл, принц Уилям и Кейт Мидълтън преди годежа - и разкрива, че едно нещо се откроявало между двете жени.

Привидно различните им характери и подходи към живота означават, че принцесата на Уелс и херцогинята на Съсекс никога не са си допаднали.



В мемоарната си книга Spare принц Хари на няколко пъти споменава, че съпругата му Меган най-вероятно е била в конфликт със снаха си Кейт още в първите дни на техния романс.

Той разказва, че двете жени са се скарали за роклите на шаферките в навечерието на сватбата му, което е накарало Меган да се разплаче, и че Кейт "се е намръщила", когато херцогинята взела назаем нейния гланц за устни.

В книгата пише как Кейт е поискала извинение от Меган, когато я е обвинила, че има "бебешки мозък" след раждането на принц Луи.

В началото на мемоарите Хари посочва точния момент, в който е осъзнал, че Меган и Кейт не са на едно мнение - и това се е случило по време на първата среща между двете жени.



За първи път двете се срещат през 2016 г., когато Хари и Меган канят принц Уилям и Кейт на вечеря в Нотингам Котидж.

В книгата Хари отбелязва как Меган е сготвила и че всичко изглежда е вървяло добре, докато са разговаряли за Уимбълдън и други злободневни теми.

Въпреки това между жените имало една голяма разлика - и Хари посочва, че тя се дължала на това какво са облекли.



Той пише: "Единствената възможна разминаваща се нотка, за която се сетих, беше значителната разлика в начина на обличане на двете жени, която и двете изглежда забелязаха.

"Мег: скъсани дънки, боса. Кейт: издокарана и елегантна. Нищо особено, помислих си аз."

Хари отбелязва, че наскоро Меган отново взела на прицел Кейт по време на документалната поредица на Netflix за нея и Хари, която беше пусната миналата седмица.

Като си спомня за първата им среща, тя казаля, че е била "изненадана" от задкулисната формалност на членовете на кралското семейство.

Във втория епизод от шестте части на "Хари и Меган" на Netflix тя казва: "Когато Уил и Кейт пристигнаха на вечеря и аз я посрещнах за първи път, помня, че бях с раздърпани дънки и боса.“

"Обичам да прегръщам хората. Винаги ми е харесвало да го правя, като дори не осъзнавах, че това е наистина стряскащо за много британци. Предполагам, че много бързо започнах да разбирам, че официалността отвън се пренася и вътре."

Книгата Spare на принц Хари вече е на пазара.