Автор
Ева Григорова

Принц Уилям откровен до болка: За менталното си здраве, травмите и Даяна

Престолонаследникът на британския трон принц Уилям реши да бъде откровено до болка и сподели някои от най-личните си преживявания.

В подкаста "Време за разходка" (Time to Walk) на Apple той говори за менталното си здраве, за травмите, които е получил като пилот на въздушна линейка, както и за някои от най-милите си моменти с майка си принцеса Даяна.

От 2015-а до 2017-а година принцът бе пилот на East Anglian Air Ambulance (EAAA) и заяви, че в този период е "отнасял вкъщи травмите и тъгата на хората" и работата му хем го правела щастлив, хем го е натъжавала.

View post on Instagram
 

Говорейки за справянето с травматични моменти, свързани с тази работа принц Уилям споделя: „Говоренето определено помогна, споделянето им с екипа и в крайна сметка, в един случай, срещата със семейството и пациента, който се възстанови, макар и не пълно, но се възстанови - това определено помогна."

Един от случаите, оставили най-дълбока следа в съзнанието на Уилям, е с тежко ранено петгодишно момче в автомобилна катастрофа, малко по-голямо от сина му принц Джордж, което остава с увреждане на мозъка. След като станал свидетел на тази лична трагедия Уилям бил обхванат от силни депресивни чувства.

"Като човешко същество, когато видиш някого в такива ужасни обстоятелства, на прага на смъртта, няма как да не бъдеш засегнат от това", споделя принцът, който допълва, че много му помогнали разговори с негови колеги.

View post on Instagram
 


В подкаста Уилям разказва и мил спомен с майка му - легендарната принцеса Даяна.

Тя го водила на частни посещения в приют за бездомни, за да се срещне с хора " изоставени от късмета" и да му даде урок, че животът се случва "извън стените на двореца", добавяйки: "Това е истинският свят тук". Именно заради този пример, херцогът става патрон на благотворителната организация за бездомни Centrepoint през 2005 г. Той също така е патрон на друга благотворителна организация за бездомни, The Passage.

View post on Instagram
 


Принц Уилям си спомня също така как майка му е пяла хитовата песен на Тина Търнър The Best със синовете си на път за училище и разкрива още, че неговото любимо парче за понеделник сутрин е Thunderstruck на AC/DC и му помага да се върне в "седмичната мелачка".

View post on Instagram
 


Херцогът разказва още, че повечето сутрини има "масова битка" между принц Джордж и принцеса Шарлот за това коя песен да се пее, а дъщеря му обича да танцува на Шакира и се облича като балерина. "Шарлот обичайно тича из кухнята, в роклите и балетните си неща и побърква Луи (най-малкия му син), който я следва наоколо, опитвайки се да ѝ подражава.” - завършва принцът.