Принц Уилям почете дядо си с непоказвани досега семейни кадри

В памет на своя дядо - принц Филип, Уилям сподели непоказвани досега семейни кадри. Снимките, които са публикувани на официалната страница на херцозите на Кеймбридж в Инстаграм, предизвикаха възсторг и умиление сред последователите на профила.

На първата снимка херцогът на Единбург е в компанията на най-големия син на принц Уилям - принц Джордж. Двамата са седнали във файтон, управляван от принц Филип. Снимката е дело на съпругата на Уилям - Кейт Мидълтън.

View post on Instagram
 


"Вековният живот на дядо ми бе в служба на страната, на неговата съпруга, кралицата, и на нашето семейство. Щастлив съм, че той бе пример, който мога да следвам, както и че бе до мен в добри и тежки дни. Благодарен съм, че съпругата ми можа да го опознае. Оценявам спомените, които моите деца ще имат от прадядо си - например да ги вози в каретата си и да ги забавлява с дяволитото си чувство за хумор", пише в поста си принц Уилям.

На другия фотос виждаме принц Филип, изправен редом до съпругата си - Елизабет II, Кейт Мидълтън, принц Улям и правнуците си - принц Джордж и принцеса Шарлот като бебе.

View post on Instagram
 


Фотографията е направена в шотландсия замък "Балморал" през 2015 г., известен като любимата лятна резиденция на кралицата.

Особено очарование и възхита сред феновете на страницата предизвика третата снимка, на която принц Филип и кралицата са заобиколени от седем от техните правници, включително и децата на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

View post on Instagram
 


Снимката отново е от замъка "Балморал", но е направена през 2018 г.

Принц Филип - съпруг на британската кралица Елизабет Втора и херцог на Единбург, почина на 9 април на 99-годишна възраст. Той ще бъде погребан в събота - 17 април, на церемония в тесен семеен кръг заради мерките срещу коронавирусната пандемията.

Погребението, на което ще присъстват само 30 души, ще бъде излъчено директно по британската телевизия. По-рано тази седмица британският премиер Борис Джонсън съобщи, че няма да присъства на събитието, отстъпвайки мястото си на някой от членовете на британското кралско семейство, за да може повече от тях да изпратят принц Филип в последния му път.

По информация на Бъкингамският дворец принц Филип ще бъде погребан в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор.

View post on Instagram
 

Четете още: Хари се предаде: Говори с Уилям, Кейт Мидълтън играе в негова полза