Принц Уилям и Хари винаги са приемали дискутирането на душевното здраве като своя мисия. Те, съзнателно или не, продължиха делото на покойната си майка, която също работеше усилено върху това да се даде гласност на душевните проблеми, за които никой не говореше. Принцовете никога не са криели колко голяма болка носят в сърцето си от деня, в който принцеса Даяна си отиде и редовно дискутират проблемите на менталното здраве публично, особено през последните години. Съпругата на Уилям, Кейт, също се присъедини към каузата и неведнъж се е изправяла да говори по въпроса заедно с двамата братя. Но досега Уилям не беше казвал тези тежки думи по адрес на баща си, които изрече съвсем наскоро в интервю.

Той проведе открит разговор с бившия футболист Марвин Сордел на тема отглеждането на децата. И тук принцът не пропусна възможността да отбележи, че понякога бащинството е крайно претоварващо и дори му напомня за най-тежкия момент в живота му:



„Да имаш деца е най-голямата промяна в този живот. А когато си преживял нещо наистина травмиращо, като баща ти да не е до теб, а майка ти да почине, емоциите са още по-силни. Те се връщат и се чувстваш в безпомощно положение. Това е тотално нова фаза от живота ти и за мен е наистина претоварващо на моменти. Ние с Катрин не спираме да се подкрепяме взаимно, минаваме през всички трудности заедно и по този начин се развиваме и учим един от друг и от децата. Просто мисля, че тъгата се появява, когато най-малко очакваш и когато си мислиш, че вече си се справил с нея. Съгласен съм, че да бъдеш родител е най-невероятното нещо, но и е също толкова страшно.“

Едва ли бихме могли да добавим друго, освен, че се прекланяме пред искреността на принц Уилям!



Четете още: Кейт Мидълтън си направи тайна градина (снимки)