Принцеса Мафалда - най-голямата внучка на царя, ще се омъжва. Ето кой е избраникът

Внучката на Симеон Сакскобургготски - Мафалда, преживява вълнуващ момент. Тя е първата от 11-те внуци на Симеон, с официална титла Негово Величество Симеон II, цар на българите в периода 1943 – 1946 г. и министър-председател на България в правителството му (2001 – 2005).

27-годишната млада дама, изявяваща се като певица, живее в Испания, Мадрид, след като се мести от родния си Лондон. Тя ще мине под венчилото през май тази година, а избраникът на сърцето ѝ, на когото ще каже заветното "Да", е спътникът в живота ѝ от вече осем години насам - Марк Абуслейм. Това се съобщава в ексклузивна публикация на списание Hola!.

Родената през 1994 г. Мафалда-Сесиля е първородната дъщеря на Княз Кирил и Росарио Надал. Тя е учила във Френския лицей в Лондон. Интересен факт е, че е кръстена на по-малката сестра на Царицата-майка – Принцеса Мафалда Савойска.

Младоженецът е британски финансист от ливански произход, а сватбеното тържество се очаква да се състои в Майорка - родното място на майката на бъдещата булка. Изборът за място на церемонията, през която ще се врекат във вечна любов един на друг, изглежда съвсем естествен. Родителите на Малфада, които са разделени, имат особена история с Балеарските острови. Майка ѝ е родом от Майорка, а баща ѝ Кирил има къща във вътрешността на острова. През последните години той се мести там с настоящата си партньорка - британската бизнесдама Катрин Бътлър. Всяко лято първородната му дъщеря отива там, за да прекара ваканцията си на острова.

View post on Instagram
 


Любовта между Малфада и Марк пламва в Лондон, където се запознават. Не след дълго влюбената двойка заминава за Бостън. Там мафалда и Марк продължават университетското си обучение, като внучката на Симеон Сакскобурготски записва в престижния музикален колеж Бъркли, а Марк учи компютърно инженерство в Харвард.
Princess Mafalda of Bulgaria
Докото живее в Лондон, Мафалда активно се включва и ангажира в различни благотворителни акции, насочени към България. Тя заедно със своята сестра Олимпия подпомагат със собствена инициатива акцията по набиране на средства за построяването на Българската чешмичка в лондонския Кенсингтън Гардънс, дар от българската общност на лондончани в Олимпийската 2015 г.

View post on Instagram
 

Днес бъдещите младоженци живеят в Мадрид. Марк работи в областта на финансите и същевременно продължава обучението си в Харвард. Преди няколко месеца пък чуждестранната преса съобщи, че Мафалда е издала Decir Adios - първия си сингъл на испански, неин майчин език.

View post on Instagram
 

Освен певица царсвената брюнетка свири на пиано, а също така е и композитор. От няколко години има участия в клубове в Лондон и Ню Йорк. През 2017 г. Мафалда имаше концерт в престижен клуб в Ню Йорк. Тогава испанските медии писаха, че с песента Don’t let go, изпълнена и композирана от самата нея, Мафалда впечатлила публиката и пресата, която я определила като "талантлива и изискана певица", на която "зрителите задължително трябва да се насладят".

View post on Instagram
 


Красивата внучка на Симеон има също невероятен усет към модата. Тя е чест гост на различни модни събития.

"Hola!" публикува материал за посещението на знатната гостенка. Те отбелязват, че Мафалда е "пленила всички" на едно от най-посещаваните и големи модни събития за годината. Тя е на октомврийската корицата на модното списание Fashion.

Мафалда е доста активна в социалната мрежа, където споделя разнообразни снимки, свързани с модата, музиката и личния ѝ живот.

View post on Instagram