Автор
Теодор Муховски

Пробуден и зареден с идеи: Деп режисира първия си филм от 25 години, Ал Пачино е копродуцент

Въпреки слуховете, че кариерата му е пред провал след тежката съдебна битка с бившата си съпруга Амбър Хърд, Джони Деп изглежда толкова мотивиран за работа, колкото не е бил от години.

В рамките на няколко дни, противоречивият актьор поднови седемцифрения си многогодишен договор с Dior и обяви официално, че ще режисира първия си игрален филм от 25 години насам.

Деп ще се върне на режисьорския стол, за да ръководи лентата "Модилиани", биографична драма за италианския художник Амедео Модилиани, която ще бъде копродуцирана от Ал Пачино. Двамата актьори си партнираха перфектно в прочутата криминална драма от 1997 г. "Дони Браско".



Базиран на пиесата на Денис Макинтайър, филмът ще попадне в света на художника през един "бурен и изпълнен със събития" двудневен период, който "ще се превърне в повратна точка в живота му, като в крайна сметка ще затвърди репутацията му на артистична легенда", предаде The Hollywood Reporter.
„Сагата за живота на г-н Модилиани е вълнуваща и за мен е невероятна чест да я представя на екрана“, каза Деп в изявление. Филмът ще бъде универсална човешка история за труден живот, завършващ триумфално – тема, с която всички зрители могат да се идентифицират.

Актьорът призна, че за него е "невероятна чест" да режисира биографичен филм за италианския художник Амедео Модилиани.



Снимките трябва да започнат в Европа през пролетта на 2023 г. Не е ясно дали Деп също ще участва във филма, но подробностите за кастинга ще бъдат обявени скоро.

Деп се е занимавал с режисиране само веднъж в кариерата си, като става известен със скандалния си провал от 1997 г. във филма "Храбрецът". Филмът, в който участва и Марлон Брандо, получи толкова язвителни отзиви от американските критици, че тогава Деп отказа да позволи да бъде пуснат в кината или на DVD.

Животът на Деп стана доста бурен, след като жури от Вирджиния му присъди 15 милиона долара обезщетение по делото му срещу Хърд. Той твърди, че тя го е оклеветила, като се е описала като жертва на домашно насилие в статия за Washington Post от 2018 г.



Съдебната битка обаче все още продължава, тъй като Хърд официално подаде молба за обжалване на присъдата за клевета. Междувременно Деп също подаде известие за обжалване на присъдата, която присъди на Хърд 2 милиона долара обезщетение за щети в насрещния ѝ иск срещу актьора.

В момента Деп работи по снимките на „Jeanne du Barry“, предстояща историческа любовна история от режисьора Maïwenn. Актьорът играе ролята на крал Луи XV в проекта, като това ще бъде първата му роля в пълнометражен филм след „Минамата“ от 2020 г. По-рано този месец Deadline показа първата снимка на Деп, напълно трансформиран във френския владетел.

Четете още: Джони Деп: Връщам си живота обратно!