Пълнолунието в този месец настъпва на 21 януари, точно в 07:17:11 ч. българско време. Луната през този период е в Рак.

Когато Луната е в Рак, ставаме по-милосърдни и състрадателни към другите. Чувството за покровителство и грижа над по-слабия се засилва. Това е период, през който се повишава и родителският инстинкт.


На власт са повече емоциите и настроенията, отколкото разумът и мисълта. Най-добре ще се чувствате, ако обърнете повече внимание на близките си, на домашния уют и любимите си хора; ако проявите повече загриженост и отговорност към домашните дела.

Времето, когато Луната е в Рак, е подходящо за почивка или пътешествие. В деня на самото пълнолуние – 21 януари, можете да се отдадете на пълна и заслужена почивка, да се отпуснете в прегръдките на приятно четиво, да се насладите на чаша ароматен чай под звуците на нежна и успокояваща музика.

Астролозите съветват през този период да се избягват всякакъв вид хирургични операции, най-вече в областта на стомаха, гръдния кош, корема, млечните жлези, жлъчния мехур, лимфната система.

Пълнолунието през януари е благоприятен период за сплотяване на семейството и за изглаждане на възникнали недоразумения между партньорите и за изграждането на счупени мостове. Бъдете активни в интимния си живот. Първи протегнете ръка, първи поискайте прошка, първи кажете „обичам те“.


Пазете се от зложелатели. Бъдете по-бдителни и внимателни в отношението си към другите. Бъдете търпеливи. Не се поддавайте на провокация. Игнорирайте „лошите шеги“. Ако някой ви ядоса, прехвърлете разговора на друга тема.

Пълната луна през януари 2019 г. е подходящо време за среща със стари приятели, за подписване на договори, за нанасяне в ново жилище или за започване на ремонт.

В резултат на излишната енергия, която ще почувствате през този период, може да се появи безсъние.

Времето е чудесно за програмиране на бъдещи проекти, за визуализиране на мечтите и желанията.

Четете още: Какво ви очаква през 2019-а според личната ви година