Днешното ни предложение за #ВкусноЛято е много свежо и освен пъпеш, включва нотка портокал и мента.
Време за приготвяне: 1 час
Необходими продукти за 8 порции:
400 г брашно (+ за поръсване)
500 г пъпеш
180 г захар Сладея
180 г краве масло (+ за намазване)
3 яйца
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
за глазурата:
1 портокал
2 стръка мента
120 г пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Пъпешът се почиства, нарязва се на кубчета и се пюрира.
2. Маслото и захарта се разбиват, докато побелеят. Едно по едно се добавят двете яйца, налива се пъпешовото пюре, сипват се брашното, бакпулверът и ванилията и се разбърква, до хомогенизиране.
3. Тестото се изсипва в намазана с масло и набрашнена форма за кекс с дупка в средата и се заравнява.
4. Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 30 минути. Охлажда се върху решетка.
5. Глазурата се приготвя като пудрата захар се пресява и се смесва с накълцаната мента и настърганата и след това наситнена портокалова кора. Наливат се около 2 с. л. портокалов сок и се разбърква.
6. Кейкът се залива с глазурата, оставя се да изсъхне, нарязва се и се поднася.
(в материала има продуктово позициониране)