Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Раци, седмицата ви носи ново запознанство

По-важни планетни аспекти:

На 9 декември Ингресия (преминаване) на Меркурий в Стрелец

На 11 декември Венера в съвпад със Сатурн

На 12 декември в 07:13ч Пълнолуние в знак Близнаци.

На 13 декември Марс в тригон с Нептун

На 13 декември Венера в съвпад с Плутон

На 15 декември Юпитер в тригон с Уран


Луната през седмицата преминава през знаците Телец, Близнаци, Рак и Лъв.

Благоприятни дати за подстригване – 9 (до 15:25ч), 14 декември

„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това е така наречената „Луна без курс” или периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете го така, както е, докато Луната не влезе в следващия знак. С една дума, в тези часове не предприемайте нищо важно.

10.12. 03:14 - 10.12. 18:48
12.12. 07:13 - 13.12. 01:24
14.12. 17:58 - 15.12. 05:57

Овен – Цялата ви седмица ще бъде страхотна, не на последно място заради радостните, положителни новини, които получавате. Резултатите от вашата работа ще бъдат удовлетворяващи. Сряда и четвъртък могат да бъдат изключително добри. През първата половина на седмицата трябва да се съсредоточите върху поредица от задачи, които макар да не са пряко свързани с вашите дългосрочни планове, са от съществено значение за безпроблемния ви живот. През втората половина на седмицата може да изпитате неочаквано чувство на необяснима привързаност към някой, когото сте гледали досега само по неутрален начин.

Благоприятни дни – 11, 12
Бъдете внимателни – 15

Телец – Началото на седмицата обещава да бъде необичайно емоционално. Оставете нещата да ви се случват. Не се колебайте да се пуснете с прилива и ще стигнете до самото пристанище, където всичко ще е добре за вас. Бъдете изпълнени с радост и удовлетворение, оценявайте всеки малък детайл! Опитайте се да използвате тези благоприятни тенденции в своя полза и да се възползвате от възможността да напреднете или да си осигурите по-добра позиция. Вашите човешки взаимоотношения ще бъдат на фокус тази седмица и могат да повлияят значително на ежедневието ви, на вашата продуктивност, на вашия успех.

Благоприятни дни – 13, 14
Бъдете внимателни – 09, 10, 15

Близнаци – През първата половина на тази седмица ще се случат толкова много неща с вас и около вас, че едва ще можете да сте в крак с различните събития. Има и нови предизвикателства. Важно е да разпознаете знаците на съдбата навреме, тъй като Вселената се опитва да ви покаже правилният път за вашето развитие. Трябва да се научите да виждате нещата под различен ъгъл. Не забравяйте да постигнете баланс между работа, семейство и себе си. Невероятно е, че въпреки, че имате много работа, оставате весели и ентусиазирани. Ще се чувствате енергични и готови за действие. Способни сте на решителност и постоянство - докажете го! Ще ви трябва смелост, за да направите радикални промени.



Благоприятни дни – 15
Бъдете внимателни – 11, 12

Рак – Тъй като сърцето и разумът ви диктуват различни неща, може да изпитате някакво вътрешно напрежение. Помнете, че в края на тунела винаги има светлина и рано или късно ще я намерите. Използвайте силата и знанията си само за положителна, конструктивна дейност. Някои от вас ще направят грандиозен завой в линията на поведението си. Има опасност да бъдете подведени, пазете се от преувеличени обещания. Ново запознанство или приятелство може да внесе вълнение и свежест в ежедневието ви, както и възможност да имате специално преживяване.

Благоприятни дни – 09, 10
Бъдете внимателни –13, 14

Лъв – Каквото и да се случи в живота ви, започва нов период, независимо дали ви харесва или не. Не се страхувайте от промените. Успехът вече е достъпен, всичко, което трябва да направите, е да се възползвате от възможностите. Не се отпускайте за секунда! Ще бъдете пълни с амбиции и ако сега ви се предлага интересна оферта, помислете за това, защото има огромен потенциал. Вашите енергийни резерви ни най-малко не намаляват, желанието ви за действие е непоклатимо и заедно с остроумното ви, убеждавате всеки, че сте страхотен човек, готов за нови предизвикателства. Вие и вашият партньор най-накрая намирате обща позиция по повечето въпроси, които досега са предизвиквали толкова много напрежение.

Благоприятни дни – 11, 12
Бъдете внимателни – 09, 10, 15

Дева – Можете да отстоявате интересите си и без да ставате агресивни към другите. Внимавайте да не нараните някого излишно. Бъдете тактични. Използвайте интуицията си, разчитайте на отличното си възприятие. Не се насилвайте с това, което не върви, отложете въпроса за няколко дни. По-късно може да намерите правилното решение. Някои неочаквани събития може да нарушат душевният ви баланс. Погрижете се за собствените си нужди, дайте пространство и възможност на желанията си да се реализират. Отношенията ви с някой, който играе важна роля в живота ви, могат да станат по-задълбочени. Чудесно време за личният ви живот.

Благоприятни дни –09, 10, 13, 14
Бъдете внимателни – 11, 12

Везни – Имате нужда от свежи енергии, от нови импулси, преди да се депресирате напълно. Съдбата винаги връща това, което даваме. И доброто, и лошото. Вярвайте в себе си и Божествената справедливост. Не съдете никого. Рано или късно сметките ще бъдат уредени. Любовта отново се връща в живота ви, независимо дали като нова или стара страст. Вървете по зададения път, не се обезсърчавайте, не се отказвайте от надеждата. Понякога е важен един момент, за да променим живота си. Като цяло сте много взискателни в човешките взаимоотношения, но напоследък се доверявате на хора, които е по-добре да държите настрана. Не позволявайте да ви влияят в грешна посока. Вашата суета лесно може да се заблуди.

Благоприятни дни – 11, 12
Бъдете внимателни – 15

Скорпион –Добрите неща не траят вечно, както и лошите. Обобщете изминалият период, приемете си урока и направете необходимите стъпки, за да откриете себе си отново. Очакват ви страхотни дни и ако отделите малко повече време и енергия на задачите си, тогава успехът е гарантиран. Време е да се погрижите за себе си. Внезапното преохлаждане на тялото може да застраши здравето ви. Съсредоточете се върху прекрасните възможности на бъдещето, вместо да съжалявате за миналото. Положителното отношение е много важно, когато искате да се освободите от ненужният товар. Имате безкрайна любов в себе си, както и емоционална интелигентност.

Благоприятни дни – 13, 14
Бъдете внимателни – 09, 10, 15



Стрелец –Ясно дефинирайте целите си и не се отклонявайте от собственият си път. Възползвайте се от този период, за да започнете да прилагате своите планове. Не се обезкуражавайте, ако животът ви се развива бавно и тихо. Семето също се нуждае от време, за да покълне. През това време ще откриете своята по-мъдра и благоразумна част от себе си. Понякога имате твърде много очаквания към другите. Няма да навреди да приложите своя висок стандарт върху себе си. Ако сте на правилният път, ще намерите дълбоки духовни и материални ресурси, които ви приближават все повече до вашите цели.

Благоприятни дни – 15
Бъдете внимателни – 11, 12

Козирог –Имате реалистично самочувствие, боравите с личните си неща по спокоен и зрял начин. Можете да разчитате на многото възможности, които ще се появяват пред вас. Без упорита вътрешна работа, желанията ви няма да се сбъднат. Реализацията е по-близо, отколкото си мислите. Когато всичко е спокойно, ставате леко небрежни в ежедневието си. Вдигнете бариерите, бъдете смели и се отворете към новите неща. Решенията, които вземате сега, ще повлияят върху дългосрочните ви планове. Най-накрая можете да забравите някои свои фрустрации, страхове. Време е да загърбите окончателно миналото и да заживеете в настоящето. Дайте си шанс да бъдете щастливи.

Благоприятни дни – 09, 10
Бъдете внимателни –13, 14



Водолей – Изразходвате много енергия за работата си, но трябва да отделите време и за други неща. Започвате постепенно да се освобождавате от песимистичните си чувства. Време е освен за всичко друго, да подредите и емоционалният си живот. Можете да намерите компромисно решение, приемливо за всички. Докато не знаете какво точно искате, не трябва да бързате. Дайте си време, всичко може да се промени, понякога се случват чудеса, просто трябва да повярвате в това. Излезте от зоната си на комфорт, позволете си да се позабавлявате, запознайте се с нови хора. Вижте света отново красив и пълен с надежда и увереност в бъдещето.

Благоприятни дни – 11, 12
Бъдете внимателни – 09, 10, 15

Риби – Вашата щедрост и идеализъм се преплитат във всички ваши прояви. Приятелите ви ценят високо заради вашето състрадание и разбиране и че им помагате в много трудни ситуации. Ще имате възможност да преодолеете скорошен проблем. С бързина и изобретателност ще се адаптирате бързо към промените. Не се страхувайте да приемете възможностите пред вас, тъй като отново ще получите шанс да направите реална промяна в живота си, независимо дали става въпрос за карира или за личен живот. Може да срещнете някой, с когото да влезете в тясна духовна връзка. В същото време взаимният интерес и физическо привличане могат да съпътстват тези отношения.

Благоприятни дни – 09, 10, 13, 14
Бъдете внимателни – 11, 12