Автор
Люблена Папазова

Рая Пеева смени Явор Бахаров с майка си

Деян Донков, Стефка Янорова и част от останалите актьори в най-новия български сериал „Ягодова луна” са били състарени компютърно. За първи път в телевизионна продукция у нас се използва най-модерния метод за променяне на лица, така че актьорът да няма нужда от тежък грим, когато играе героя си в напреднала възраст. Броени дни преди премиерата на дългоочаквания пилотен епизод на 25 януари, „Ягодова луна“ събра в ексклузивна среща актьорски състав, екип и пожарникари от столичната дирекция. За огнеборците и техните семейства разказва сюжетът, в който са намесени провалени отношения баща-дъщеря, изгаряща любов, сметкаджийство и много адреналин заради екшън сцените със спасяване на жертви от пожар.

В събитието взе участие и комисар Тошко Тошев, заместник-директор на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, който разкри, че Асен Блатечки носи неговата лична униформа по време на снимките. „Затова и ми стои толкова добре”, отвърна актьорът, който в сериала играе шеф на пожарната с разглезена меркантилна дъщеря. В ролята е Радина Боршош. Всеки от актьорите пожарникари като Александър Сано, Ваня Джаферович„ Блатечки трябвало да носи 25 килограмов костюм по време на снимките. Само апаратът за дишане на огнеборците тежи 10 кила, отделно е скафандърът, пособията като брадвичка и маркучите, разказа Тошев.

„С Елена Иванова, с която работим в тандем, стигнахме до идеята да покажем живота на съвременните пожарникари през драмите на героите – тези, които преживява всеки българин, всеки родител, всеки влюбен. Пожарникарската професия остава една от най-важните и чисти професии в днешни дни. Хората, които работят това, живеят един изключително достоен живот, който не подлежи на никаква морална корупция. Това ще видите и в сериала,“ каза Милена Фучеджиева.

В „Ягодова луна” освен Асен Блатечки, Александър Сано, Радина Боршош, Димо Алексиев, Ваня Джеферович, Невена Бозукова, Албена Колева, играе и Рая Пеева. Възлюбената на актьора Явор Бахаров бе в компанията на своята майка-актрисата Красимира Демирева. Тя неотклонно подкрепяше щерка си, която не изглеждаше ни най-малко притеснена от ареста на Бахаров, заловен да кара в Банско с дрога и алкохол.

Четете още: Звезда от „Съни бийч“ пробва да обере магазин