Ретрограден Нептун от 28 юни до 4 декември: За какво да внимава всяка зодия

Нептун става ретрограден на 28 юни 2022 г. По това време планетата ще бъде в с воя дом в знака Риби, което прави ретроградността не толкова опасна, колкото предишните. Астрологът, психолог и езотерик Кристина Кудрина разказва за влиянието на ретроградния Нептун.

Как ретрограден Нептун ще се отрази на хората?

Сам по себе си Нептун е като мътна вода, в която нищо не се вижда. И тъй като планетата навлиза в ретроградния си период, това няма как да не даде отражение върху области от личния и професионалния ни живот. Мнозина упорито ще гледат на нещата през розови очила и ще им е трудно да осъзнаят, че не всичко е "цветя и рози". Те трябва да осъзнаят, че за да постигнат желания успех, ще трябва да положат усилия.

Нептун е отговорен и за това, което не виждаме: всичко „зад кулисите“ може да излезе на преден план. Хората, които имат Нептун в личния си хороскоп, могат да станат добри психолози или манипулатори през периода на ретроградност

Ето как ще се отрази ретроградният Нептун върху всеки зодиакален знак:

Овен

За Овен това ще бъде време за научаване на нещо тайно, за разбирането на измама или на скрита от него информация. Основното нещо е да не влизате стремглаво във водовъртежа на събития, които ще ви откъснат от реалността. След като научите някаква истина, която е била крита от вас дълго време, опитайте се да се контролирате. Има голяма вероятност да бъдете заслепени от ярост, може да извършите неразумно действие, за което по-късно да съжалявате.

Телец

През този период трябва да насочите усилията си към общуване със съмишленици, колеги, приятели. Споделете своя опит и знания. Но бъдете внимателни с онлайн комуникацията и не се присъединявайте към нови общности. Възможно е да има опити да ви вкарат в съмнителни дела – особено по отношение на финансите.

Близнаци

По време на работа ще се развият важни събития. Бъдете много внимателни с документите и с думите. Може да заемете позицията на "сив кардинал" и това да ви изиграе лоша шега. Хората харесват вашата общителност и искрено любопитство, но засега е по-добре да ограничите жарта си в комуникацията.

Рак

Ретроградният период на Нептун е идеалното време за почивка в чужбина. Но ако нямате такава възможност, ще е добре да се потопите в нови знания. Нужно е просто да внимавате да не се затваряте и изолирате от света. През декември ще е трудно да излезете от „черупката си“.



Лъв

Отделете време през този период, за да се потопите в това, което отдавна искате да направите. Например, направете нещо приятно за себе си, което дълго сте отлагали във времето. Или добавете някои екстремни водни спортове към живота си. Научете се да живеете по различен начин: опитайте се да игнорирате пречките или да се научете да ги използвате за свое добро. Ще има много промени във вашите възгледи - не се страхувайте от това, позволете на новото да влезе във вашия живот и не отричайте нищо. Всичко има своето място.

Дева

Можете да започнете да търсите нещо нередно в партньора си, ще си мислите, че той ви мами, или че вие самите ще бъдете измамени. За да поправите ситуацията, започнете да споделяте повече един на друг, каквото ви е на сърцето. През периода на ретроградност може да имате тайни врагове. В бизнеса е по-добре да не сключвате нови споразумения. Четете много внимателно условията за сътрудничество.

Везни

Погрижете се за себе си. Обърнете внимание на здравето си, започнете да посещавате фитнес залата или басейна. Разходките сред природата ще ви се отразят особено благотворно. Опитайте се да не се тревожите за нищо. През този период трябва да бъдете изключително внимателни към здравето си, включително и психическото. „Всички болести идват от главата“ - не забравяйте тази фраза. Като медитация, ръчното творчество ще ви помогне да се отпуснете. Можете да рисувате, да изработвате, да редите пъзели или малки детайли.

Скорпион

Бъдете внимателни, когато посещавате вечерните заведения. По-добре е да отидете на курсове и да научите нещо ново и интересно. Обърнете внимание на семейството си. Който има бизнес, не бива да забравя добрата комуникация със служителите, някой от екипа може да "разбърка водата". Доверете се на интуицията си, тя ще работи много добре за вас през този период.

Стрелец

Обърнете внимание на близките си, те наистина ще имат нужда от вашата грижа. Заведете ги сред природата, предложете им помощ. Ако е възможно, работете със земята, засадете някое растение. Или поне вземете стайно цвете. Ако ви предстои въпрос, свързан със закупуване на жилище, не забравяйте да проверите всички документи.

Козирози

Съветваме ви леко да разхлабите хватката и контрола си в отношенията с хората в периода на ретрограден Нептун. Трябва да гледате на другите като на живи същества, а не като на работещи машини. Проверете контактите си, почистете ги въз основа на усещанията – харесвате ли човека, или не. Опитайте се да не сключвате сделки и да не обещавате нищо, ако не сте сигурни в това. И карайте внимателно.

Водолей

Оставете допълнителните разходи за по-късно. Вероятно няма да забележите как парите са изтекли. И като цяло до 4 декември бъдете изключително внимателни и с парите. Оставете ги настрана, разпределете количествата. И задължително участвайте в благотворителност – това ще се отрази много добре на финансовото ви състояние. Грижете се за любимите си хора.

Риба

Планетата във вашия знак е у дома, така че ще се чувствате в свои води през този период. Чудесен период да се съсредоточите върху себе си и своите желания. Намерете творческо хоби за себе си - рисувайте, пейте, танцувайте, учете психология, надграждайте себе си. Може дори да се увлечете малко. Ще има изкушение да манипулирате хората, но не бива да го правите - това ще има обратен ефект. Просто се опитайте да разберете другите, чуйте човека насреща си и проявете разбиране към него.

Четете още: Никой не подозира, че тези 3 зодии крият в себе си изключителна сила