Насладете се на парче тиквен чийзкейк – перфектна хармония на есенни вкусове! Всяка вкусна хапка на този кремообразен чийзкейк чудесно хармонира ароматите на есента: сладка тиква, подправена с канела, индийско орехче и джинджифил. А тайната съставка е крем сиренето Arla – приготвено изцяло от натурални съставки, без никакви изкуствени добавки.

Необходими продукти:

За основата:

75 г пълнозърнести бисквити
75 г джинджифилови бисквити
90 г масло
¼ ч.л. канела
¼ ч.л. джинджифил
¼ ч.л. allspice
¼ ч.л. индийско орехче

За плънката:

600 г натурално крем сирене Arla
1 консерва пюре от тиква
150 г пудра захар
2 яйца
2 жълтъка
1 шушулка ванилия
1 портокал (кора и сок)

За заливката:

200 г крем фреш
50 г пудра захар
Сушени кайсии
50 г тиквени семки
1 ч.л. мед
Сол

Начин на приготвяне:

Основата:

Натрошете бисквитите на ситни трохи. Разтопете маслото и объркайте добре с бисквитените трохи. Сложете хартия за печене на дъното на форма за кейк (диаметър 24 см). Изсипете бисквитената смес във формата, притиснете я добре към дъното и подравнете. Изпечете във фурна за 10 минути на 160°C.

Плънката:

Разрежете шушулката ванилия по дължина и изстържете семената. Смесете ваниловите семена с 2 с.л. пудра захар, за да ги отделите. Разбийте крем сиренето Arla и смесете с ванилията и захарта. Добавете сока и фино настърганата кора от портокала и объркайте. В отделна купа смесете тиквеното пюре с яйцата и жълтъците. Внимателно добавете тиквената смес в купата с крем сиренето и след като смесите, изсипете върху готовия блат. Изравнете с помощта на шпатула. Опаковайте формата за торта с двоен слой алуминиево фолио и покрийте внимателно. Поставете опакованата форма в голяма тава и налейте гореща вода в тавата.

Уверете се, че водата не покрива над средата на тортата. Печете около 50 минути на 160°C. Външната страна на чийзкейка трябва да е стегната. Оставате да се охлади за 10 минути и пригответе заливката.

Разбийте крем фреш с пудра захар. Нанесете върху чийзкейка и печете още 10 минути. Покрийте формата за торта и приберете в хладилник за поне 3 часа – по възможност оставете да престои в хладилника цяла нощ.

Украсата:

Смесете тиквените семена с мед и разнесете по лист хартия за печене. Поръсете със сол и печете 15 минути на 100°C или докато тиквените семена добият лек златен загар. Декорирайте тиквения чийзкейк със сушени кайсии и печени тиквени семена с мед.

(в материала има продуктово позициониране)