Днес ви предлагаме рецепта за приготвянето на перфектното ястие и за обяд, и за вечеря - рибни кюфтенца със сирена.

Време за готвене: 40 мин.

Брой порции: 40 бр.

Продукти:

500 g филе от бяла риба
½ зелена чушка
½ глава лук
2 яйца
150 g крема сирене Arla Натурално (1 опаковка)
1 с. л. царевично нишесте
150 g моцарела Arla слайс (1 опаковка), нарязани на кубчета
1 ч. л. сол
½ ч. л. бял пипер
50 g нарязан пресен кориандър
Сол, черен пипер, чесън на прах
Олио за пържене

Приготовление:

Рибните филета, лука и чушката се нарязват на малки парчета и се поставят в кухненски робот. Пасират се, докато сместа стане напълно гладка и хомогенна. Добавят се всички останали съставки - крем сиренето, слайсовете моцарела, царевичното нишесте, яйцата и подправките, и се пасира отново.

Олиото за пържене се нагрява в тиган. С помощта на лъжица се оформят рибните кюфтенца и се поставят в тигана. Пържат се от двете страни по около 3 мин.

Сервират се със свежа салса от домати и чушки и пържени сладки картофи.

(в материала има продуктово позициониране)