Автор
Woman.bg

Ройтерс за Стояна Мутафова: Почина една от най-възрастните актриси в света

Цяла България е потънала в скръб. Не, цял свят е потънал в скръб, защото загубихме една жена-стихия, едно явление на българското кино и театър, една вселена. Вечната Стоянка Мутафова!

Актрисата, която десетилетия наред ни усмихваше и разсмиваше до сълзи затвори очи завинаги, но аплодисментите ни за нея никога няма да утихнат. Тя до последно ни радваше от сцената, макар и на 97 г., не се предаваше, защото киното и театърът бяха нейният живот. Вчера цяла България научи за скръбната вест, а отзвукът все още не отшумява. Дори и световните медии отбелязаха огромната ни загуба.

Агенция „Ройтерс“ съобщи новината, като изтъкна че Стоянка Мутафова бе една от най-възрастните играещи актриси в света:



„Кралицата на българската комедия, Стоянка Мутафова, почина на 97-годишна възраст. Тя играеше до само няколко месеца преди смъртта си и е спечелила множество награди по време на дългата си кариера.“



За нас, от екипа на Woman.bg, бе изключителна чест да ѝ връчим тази година и специалния приз „Жена на десетилетието“ за цялостен принос. Защото жените като Стоянка Мутафова ни вдъхновяват. Да вярваме повече в себе си, да бъдем по-силни и да знаем, че не бива да се взимаме много насериозно. Защото тя винаги казваше, че това е важно.

Журналистката Елизабет Методиева получава наградата за Стоянка Мутафова, Снимка: Woman.bg

Сбогом, кралице на комедията! Светът никога няма да те забрави!

*И понеже Коледа наближава, а ние от woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци!

Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.