Днес ви представяме една от приказните рецепти на Le Poulet.

Едно от най-големите забавления на седемте джуджета беше да сядат заедно на масата със Снежанка, лакомо да хапват и много да се смеят. Разказваха си истории до късно и всяка вечеря беше специална. Но настанаха забавни времена на изолация дори и вкъщи. Снежанка се беше затворила в най-голямата стая. Носеше маска и ръкавици, които не пазят от убождане с вретено, в интерес на истината. Тя излизаше само да приготви нещо за хапване на джуджетата, но всеки път грижовно напомняше да се хранят по двама.

И така вечерите станаха по-тихи, малко по-скучни, но пък все така приказно вкусни. Джуджетата все пак намираха забавления и по двойки. Докато хапваха, играеха карти, табла. Една вечер дори се завърза партия шах, която продължи чак до първи петли. А най-малкото джудже се хранеше само и последно. Но това никак не го натъжаваше, защото и то си измисли малка хитринка. Слагаше си две панички и хапваше винаги двойна порция.

А пък в ден като днешния, когато Снежанка беше приготвила печено пиле с мачкана целина и броколи, джуджето беше готово да хапне и седем пъти, ако може. Толкова му беше любимо, че даже знаеше рецептата наизуст. И докато хапваше само, започна да си я рецитира ясно и изразително.

Ето цялата рецепта за Печено пиле с мачкана целина и броколи

Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 40 минути
Порции: 4

Продукти:

1 пиле Le Poulet около 1.3 кг
1 с.л. горчица на прах
2 ч.л. зехтин
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. сушен лук

За пюрето от целина:

1 глава целина нарязана на кубчета
100 мл сметана
100 мл пилешки бульон
2 с.л. едрозърнеста горчица
¼ глава броколи
Сол на вкус
Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Отделете гръбнака на пилето и разрежете на две по дължина. Посолете, подправете с черен пипер, чесън, горчица и лук на прах.

Намаслете тава за печене, сложете половинките пиле, полейте със зехтин и печете 45 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Сложете целината в касерола, налейте пилешкия бульон, посолете и варете 20 минути, докато омекне.

Свалете съда от котлона, налейте сметаната и добавете едрозърнестата горчица.

Намачкайте и прибавете мекото масло, посолете финално и добавете нарязаните на дребно розички броколи. Разбъркайте добре.

В чиния за сервиране сложете пиле, добавете от намачканата целина и поръсете с още броколи. Полейте със соса от печенето и сервирайте.


Тук може да видите всички приказни рецепти на Le Poulet.

(в материала има продуктово позициониране)

(в материала има продуктово позициониране)