Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Седмичен хороскоп за всички зодии

Вижте какво са ни подготвили звездите от 3 до 9 октомври.


Астро-аспекти


На 7 октомври Меркурий тригон Плутон
На 8 октомври Плутон излиза от ретроградност
На 9 октомври Пълнолуние в 23:56ч в знак Овен

Луната през седмицата се движи през знаците –Козирог, Водолей, Риби и Овен


Благоприятни дни за подстригване по лунен ден – 3 (след 15:48ч), 4 (до 16:37ч), 5 (след17:15ч), 6, 7, 8 октомври

Благоприятни дни за боядисване на косата по лунен ден – 3, 4, 5, 6, 7, 9 октомври

„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно.

04.10. 06:50 - 04.10. 13:2206.10. 01:47 - 06.10. 15:4808.10. 14:12 - 08.10. 18:58


Овен – В началото на тази седмица вие сте решени и мотивирани да бъдете по-продуктивни, така че се заемете с тези проекти, които отлагате от дълго време. Готови сте да щурмувате всякакви врати, понякога пренебрегвайки факта, че те не са заключени - просто се отварят на другата страна. Опитайте се да намерите компромисни варианти. Вторник е вашият ден, така че зарежете всички съмнения и идете да завладеете света. Този ден е пълен с възможности за вас: те са узрели като сочни круши и са готови да паднат право в ръцете ви, просто не трябва да се страхувате да разклатите дървото!

Благоприятни дни – 4, 5
Бъдете внимателни – 3, 9


Телец – През седмицата мнозина от вас могат да постигнат големи успехи в различни сфери на живота си. Вие се отличавате с независимост на преценката и желание за свобода при вземането на решения. Ще възприемате всеки натиск отвън с враждебност, поради което са възможни конфликти както на работното място, така и у дома. В работата и в любовта звездите ви канят да бъдете малко по-смели. И дори малко нахални, ако се налага. „В любовта и на война, всички средства са позволени!“

Благоприятни дни – 3, 7, 8
Бъдете внимателни – 4, 5

Близнаци – През тази седмица мнозина може да се покажат като бизнес акули или да станат пример за колегите си, като ги изненадат с бизнес нюх. Заредени сте с вътрешен огън, който привлича другите и разпалва душите им, а освен това разпалва страстите на самите вас. Сезонът на Везните осветява вашия творчески дом, което ви прави романтични и ви тласка към себеизразяване. Подходете към новото и различното с любопитство. Ако нещо се обърка, може да е полезно да опитате нови методи.

Благоприятни дни – 4, 5, 9
Бъдете внимателни – 7, 8



Рак – Девизът през тази седмица, който трябва да следвате е:“Доверявайте се, но проверявайте!“ Може просто да не забележите лошото настроение на близките си и/или да нараните чувствата им. Ако почувствате необходимостта да разклатите монотонността, началото на този период ви дава правилния тласък: може да решите да опитате различна дейност от обикновено или да предприемете ново хоби. Ако пък сте в настроение за запознанства, може да опитате да го направите спонтанно с неочакван човек.

Благоприятни дни – 6, 7, 8
Бъдете внимателни – 3, 9


Лъв – Склонни сте към абстрактни заключения, донякъде откъснати от реалността или както се казва, да правите от мухата слон. Запомнете: понякога просто се нуждаем от поглед отвън, не се страхувайте да се отворите и поговорите пред приятел. Следвайте потока на живота и не се изнервяйте. С цялата си добра воля обаче не оставяйте настрана принципите си. Звездите ви призовават да се отнасяте към шегите на съдбата с нотка ирония, това ще помогне за поддържане на добър дух. Направете самочувствието и доброто настроение ваши спътници. Старайте се да постигнете душевна хармония.

Благоприятни дни – 9
Бъдете внимателни – 4, 5


Дева
– Седмицата обещава да бъде успешна и продуктивна. Ще е характерно за вас леко високомерие, поради което рискувате да обидите добър човек. Ще имате не само повишен заряд от енергия и позитивизъм, но и доста късмет, така че много неща ще ви се получават, както се казва, в движение. Може да намерите неочаквани съюзници, които биха могли да ви помогнат в изпълнението на проект, по който работите. Ще можете да спечелите всеки човек, от който се нуждаете. С приятната ви усмивка, блясъка в очите, топлият ви глас и вашият събеседник е обезоръжен и покорен.

Благоприятни дни – 3
Бъдете внимателни – 7, 8

Везни – Ако искате да постигнете целта си, тогава трябва да действате: звездите ви предлагат да изоставите заобиколните пътища. Помнете, че имате максимални шансове за успех, ако говори откровено, гледате право в очите и не се колебаете да защитите собственото си мнение. И нека рискът от конфликти се увеличава - понякога не може да се мине без тях. Ако сте уверени в това, което правите, не спирайте от страх да не обидите някого. Тази седмица ви помага да отприщите творческата си страна и да изследвате нови граници. Вътрешният конфликт между дълг и удоволствие може да бъде по-очевиден.

Благоприятни дни – 4, 5
Бъдете внимателни – 3, 9

Скорпион – Ако вече сте замислили нещо, тогава, както се казва и самият дявол няма да ви спре! На целеустремеността и решителността на представителите на този зодиакален знак може само да се завижда. Желанието ви обаче да правите всичко по свой собствен начин може да ви изиграе лоша шега. Преосмислете приоритетите си: с обръщането на Меркурий в директен ход и присъствието на Венера и Слънцето в 12-я ви дом, е подходящо време, което да прекарвате повече сами за преосмисляне и размисъл.

Благоприятни дни – 3, 7, 8
Бъдете внимателни – 4, 5


Стрелец – Слънце и Венера във Везни дават тласък на социалния ви живот, така ще създадете нови връзки. Възможно е някое събитие да накара сърцето ви да бие по-бързо и ще се опитате да скриете вълнението си от другите. Ще се нуждаете от умения, които не сте използвали от дълго време: нещо или някой ще ви накара да покажете умения, които са неочаквани за другите. Отнасяйте се с разбиране към грешките на другите, защото никой не е съвършен. Търсете прости пътища в трудни ситуации, дори те да са малко по-дълги от тези, които водят направо през бурените и тръните.

Благоприятни дни – 4, 5, 9
Бъдете внимателни – 7, 8


Козирог – Ще почувствате прилив на жизнена енергия и ще почувствате истинско щастие, щастието да сте тук и сега. Вие умеете да вдъхновявате и запалвате околните с идеи, да се превръщате в център на тежестта и единственото, от което се нуждаете за това, е просто да бъдете себе си. Обстоятелствата може да се опитат да сломят морала ви, но няма да имат такъв късмет! Звездите уверяват, че няма да се предадете без бой и затова ще може да отблъснете всякакви несгоди.

Благоприятни дни – 6, 7, 8
Бъдете внимателни – 3, 9


Водолей – Звездите ви подканват да отворите очите си за зрелите проблеми и да ги изучавате със страстта на естественик! Използвайте способността си за анализ и постоянство в търсенето на истината, докато прекарвате всичките си решения през сърцето си. Вместо да се придържате към привидно недостижима цел, разделете процеса на малки стъпки. Основната тенденция на седмицата при вас е желанието да се откъснете от грижите и суетенето. Насладете се на това, което имате, поканете гости у дома си, заемете се с любимото си хоби, посветете вечер на любим човек.

Благоприятни дни – 9
Бъдете внимателни – 4, 5


Риби
–Хороскопът ви говори за изострено чувство за справедливост, което ви е присъщо по принцип. През тази седмица някакво събитие или нечии думи могат да предизвикат голям емоционален отзвук в душата ви. Това е моментът, в който да се опитате да се измъкнете от илюзиите и да стъпите отново с краката си на земята. Трябва да признаете пред себе си, че всичко зависи само от вас, спрете да се надявате, че всичко ще се реши от само себе си и започнете да коригирате ситуацията. Освободете се от своята несигурност.

Благоприятни дни – 3
Бъдете внимателни – 7, 8