Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Седмичен хороскоп за всяка зодия!

Тази седмица е богата на разнородни планетни влияния, в някои случаи противоречиви.

На 18 февруари Слънцето прави секстил с Уран, а Венера съвпад със Сатурн – засилва се интереса към всичко ново и оригинално, пробужда се вдъхновението, творческото начало. Ако искате да преодолеете някои вътрешни ограничения в живота си, сега е времето, когато това може да стане лесно и благоприятно.

На 19 февруари Слънцето преминава в знак Риби в 01:05ч., където ще остане до 21 март – Сменят се стихиите – от въздушна преминаваме във водната. Промяната на стихиите винаги е енергийно труден момент и влияе отрицателно на психо-емоционалното състояние на хората. В този период те стават по-сантиментални, по-емоционални и чувствителни, по-лирично и романтично настроени. Засилва се интуицията, интереса към благотворителност, езотеризъм, философски и религиозни въпроси, както и психологията.

На 19 февруари Меркурий образува съвпад с Нептун – в мисленето на човек има по-малко място за логиката, а е повече подвластно на емоциите. Появява се желание за поезия и красиво изложени мисли. Изящната словесност може да се прояви в любовно обяснение или в писането на лирични стихове. Също така този аспект ни настройва към изящните изкуства, към красотата. Доверявайте се повече на интуицията и вътрешния си глас.

На 19 февруари в 17:55ч има пълнолуние в Дева – По това време има силна борба на противоположностите между енергиите на Слънцето и Луната. От Космоса към Земята идва много енергия. Жените и децата стават по-капризни, емоционални. Мъжете трябва да бъдат по-търпеливи. Простете на себе си за лошите навици, за своите грешки и намерете начин да внесете мир в живота си, да промените нещо и да продължите напред.

На 22 февруари Меркурий образува квадратура с Юпитер, а на 23 февруари Венера образува съвпад с Плутон, а Меркурий секстил с Плутон.

В последните дни на седмицата, поради тези аспекти се повишава опасността от наранявания, инциденти и нещастни случаи, проблеми с транспорта, несъгласуваност в действията, възникване на конфликти, недоразумения, объркване. Проверявайте всяка информация, не се доверявайте на никого. Могат да възникнат неотложни неща. Не е подходящо време за инвестиции. Силно емоционално участие в събитията и взаимоотношенията, особено в любовните. Зараждат се много флиртове, запознанства, сексуални контакти. Възможно сексуално насилие. По това време често възникват фатални връзки. Новите отношения могат да бъдат сериозни, но не всички от тях ще се развиват според хармоничен сценарий. Възникват проблеми във връзките поради ревност, силно собственическо чувство, изясняване на отношенията, кавги и дори прекъсване на отношенията. Така че бъдете разумни.


Луната се движи на празен ход и в тези периоди не трябва да се предприема нищо важно, да не се подписват договори, да не се правят предложения, да не се купуват скъпи вещи.

19.02.2019 15:52 - 16:48
21.02.2019 03:53 - 16:18
23.02.2019 17:12 - 17:57

Благоприятно време за подстригване – 22, 24 февруари.


Овен – Промени през периода, нови предизвикателства се виждат във вашата астрална графика. Някои ще започнат нови задачи или нови проекти и разполагат с всички възможности да бъдат успешни в това, което развиват, тъй като планетарното подреждане ще им окаже помощ през следващите дни. С парите може да имате някои затруднения. Не позволявайте на материалните проблеми да ви потискат и да отнемат от силата ви. За всяко нещо се намира решение. В началото на седмицата ще усетите някакъв дискомфорт в любовните си отношения. Ще осъзнаете, че връзката ви малко тъпче на едно място. Тези, които са свободни ще се освободят от някои страхове и предразсъдъци, които са имали. Мнозина ще се обърнат без страх към човека, който ги интересува, за да изразят чувствата си или да направят романтично предложение.

Благоприятни дни –18, 19

Неблагоприятни дни – 22, 23

Телец – Ще настъпят промени в живота на някои Телци, но те ще бъдат положителни. Ще можете да възстановите реда в живота си и да осъществите свое желание. За постигане на целите и задачите, хората от този знак ще трябва да работят усилено през следващите седем дни. Бъдете дисциплинирани в работата и стриктно спазвайте плановете, които сте започнали. Честност, постоянство и упоритата работа ще бъдат ключът към новия успех. Избягвайте рисковите инвестиции. Някои конфликти ще продължат по инерция от миналата седмица. Опитайте се да се отпуснете и да преброите до десет, преди да реагирате, когато имате изблици на гняв. Постепенно нещата ще се улегнат и нормализират. Интересни възможности за любов се отварят пред вас. Може да почувствате, че нещата се обръщат във ваша полза. Увеличеното либидо може да ви донесе приятни интимни моменти.

Благоприятни дни –20, 21

Неблагоприятни дни – 18, 19, 24


Близнаци – През новата седмица ще се създадат отлични условия за планиране, за започване на нещо ново, както и за пътувания и командировки. Този период ще бъде във властта на леката и динамична енергия, така че ще се справите с изпълнението на най-трудните задачи и отговорности. Важно е да бъдете отзивчиви и по-малко натрапливи. Старайте се да не провокирате у другите негативни емоции. Стойте повече настрана. Тези дни са идеални за промяна на обстановката, релаксация и почивка. Не се поддавайте на изкушението да следвате моментните си желания. Не зацикляйте над проблемите си, защото това не помага да ги елиминирате. По-добре е да се опитате да намерите правилното решение. Избягвайте да правите големи разходи. В областта на любовта ще трябва да имате много търпение, да действате с много такт, да слушате повече, отколкото да говорите, така че да няма големи конфликти в дома.

Благоприятни дни –18, 19, 22, 23

Неблагоприятни дни – 20, 21


Рак – Способността да вървите напред ще бъде от решаващо значение за вас. Можете да постигнете реализация на замислените идеи, проекти и дори е възможно да ви се изпълнени една мечта. Нещата започват да се нареждат. На работното място може да има повече стрес и нерви. Не трябва да допускате кавги и конфликти. Седмицата е благоприятна за тези, които са сами. Бъдете внимателни към сигналите на Вселената, която ще постави на пътя ви любовта. Препоръчително е да проверите съвместимостта си в любовта преди да започнете нова връзка. Това ще спести време и усилия. Романтична и много благоприятна седмица пък очаква онези, които имат отдавна връзка. Не оставяйте недоверието да замъгли разума ви и неоснователната ревност. Избягвайте изкушенията настрани и ще ви е мирна главата.

Благоприятни дни –20, 21, 24

Неблагоприятни дни – 22, 23

Лъв – Седмица на интензивни емоции. Вселената ще направи някои промени в живота ви и тези промени няма да се поддадат на никакво логично обяснение. Последствията им не винаги ще бъдат положителни, затова ще трябва да се справите с някои аспекти. Основният фокус ще бъде насочен в областта на финансите. Десетте правила на успеха на Карнеги ще ви помогнат да станете по-благоденстващи, но за това трябва да се съсредоточите върху най-важните неща, да се настроите на вътрешните промени, да търсите нова мотивация. Трябва да работите над себе си, да се научите на търпение, да не предприемате прибързани действия, които пречат на постигането на успехите ви. Уверете се, че поради желанието си за съвършенство, не губите от поглед важните детайли. Ако планирате да участвате в нови инвестиции или да теглите кредит, трябва много да внимавате.

Благоприятни дни –22, 23

Неблагоприятни дни – 18, 19,24


Дева – Астралната енергия ще бъде благоприятна, за да можете да се изправите пред страховете си. Погледнете смело на вашите задръжки, които ви пречат. Ще се чувствате по-балансирани в работата, която вършите и с хората, с които работите, всичко ще изглежда добре следващите дни. Безработните ще имат шанс да си намерят нова работа, гледайте да не пропускате възможности и да действате позитивно, с повече оптимизъм. Във финансов план ще трябва да бъдете по иновативни при използване на материалните ресурси. Фокусирайте се върху любовната сфера на живота. Тези, които са сами е нужно да се освободят от стеснителността си. С наближаването на пролетта ще се освежат и чувствата ви, сякаш току що сте се родили отново. Много Деви ще поискат да създадат нови любовни отношения.

Благоприятни дни –24

Неблагоприятни дни –20, 21

Везни – Астралната обстановка може да ви направи импулсивни и нервни. По-добре е да се отпуснете и да се оставите на потока на събитията. За щастие, много проблеми ще бъдат решени от само себе си и няма да изискват излишна енергия. Това ще бъде един вид някаква компенсация за ядовете ви. Бъдете предпазливи и благоразумни. Възможно е да се предизвикат клюки и слухове по ваш адрес, така че не трябва да споделяте тайните си с никого. Привързаността към семейството и децата ще бъде много силна в тези дни. Някои Везни преминават през доста сложен цикъл по въпросите на труда. От една страна не са доволни от работата, която вършат и биха искали да я променят, от друга - не виждат възможности и условия да го направят. Настъпил е моментът да се вгледате в душевния си свят, да намерите покой и най-главното – да намерите себе си. Ако искате да започнете връзка, ще трябва да предприемете стъпки, да заявите себе си и да завладеете този, когото обичате. Трябва да бъдете решителни и в същото време спокойни.

Благоприятни дни –18, 19

Неблагоприятни дни – 22, 23

Скорпион – Влиянието ви върху околните ще бъде изключително силно. Това можете да го използвате за своите цели, но го правете изключително предпазливо, за да не се заподозре нещо нередно. По-често обръщайте внимание на дребните неща, които ви заобикалят. Когато решавате проблемите си, ще разчитате на импровизаторските си умения. В трудни моменти не прехвърляйте отговорността върху другите. Трябва да сте силни и готови да вземете нужното решение. Време за задълбочен размисъл, за преосмисляне на предишните си представи, да разберете по-добре истинските си потребности и да откриете призванието си. В някои двойки партньорите могат да се почувстват малко задушени, ако любовта не е дълбока и истинска, което би ги накарало да жадуват за свобода. От друга страна, при по-стабилните връзки, партньорите могат да се ангажират с някои промени и да вземат решения, които да им помогнат да се придвижат напред като двойка.

Благоприятни дни –20, 21

Неблагоприятни дни – 18, 19, 24

Стрелец –Това няма да бъде най-лесният период, но ще е много продуктивен и като цяло благоприятен. Трябва да въведете ред на работното място и у дома. Почистването според правилата на фън шуй е чудесен начин да внесете повече късмет в живота. Ако сте упорити и отговорни, ще можете да постигнете добри резултати в работата си. Избраният път непременно ще доведе до успех. Сега не е период за важни решения или промени, по-скоро е необходимо да се погрижите за това, което имате и сте постигнали, да работите по най-добрия начин. Не се впускайте в нови предизвикателства. В междуличностните отношения има тенденция да се обграждате с хора, които са малко негативни, затова де опитвайте да избягвате тези контакти, които влияят на начина, по който виждате нещата и вместо това се обграждайте с хора, които са оптимистично настроени и имат позитивна гледна точка за бъдещето.

Благоприятни дни –18, 19, 22, 23

Неблагоприятни дни – 20, 21

Козирог – Благоприятна и ползотворна седмица стои пред вас. Преразгледайте целите си и се откажете от тези, които не са осъществими. Много е важно да бъдете последователни в действията и да се борите със стереотипите. Работата ви ще бъде малко монотонна, а рутината може да ви направи уязвими. Отрицателните енергии могат да започват от самите вас, затова звездите ви съветват да се свържете с най-доброто в себе си, с вашата креативност и самоувереност, за да привлечете по-добрите енергии и постижения в работата. В сферата на любовта обаче ще се нуждаете от повече самоувереност. Не се предавайте пред трудностите. Щастието е близо - просто трябва да го достигнете. Предстоящата седмица продължава с много страст и обич в живота. Добре е да посветите повече време и на себе си. Бъдете готови да приемете всичко, което срещнете по пътя си и то ще ви подскаже какво и как да правите по-нататък.

Благоприятни дни –20, 21, 24

Неблагоприятни дни – 22, 23


Водолей – Късмет ви очаква във всички сфери на живота. Енергията ви като цяло ще се увеличава. Постигане на някои цели, разрешаване на проблеми или конфликти. Добре е да сте решителни, но избягвайте всички крайности. Не се колебайте да правите компромиси. Възможно е да има някои непредвидени неприятности. Настроението ще бъде стабилно и добро, така че седмицата ще бъде белязана от голям успех в областта на взаимоотношенията като цяло. Ще бъдете мотивирани да излизате и да се забавлявате с приятели. В личния ви живот всичко ще бъде наред, но ще станете малко подозрителни. Ако решите, че нещо наистина не е наред, тогава Марс в квадратура ще събуди огромни сили във вас и е много вероятно да предизвикате скандал. В петък и събота е благоприятно за флиртове и любовни срещи.

Благоприятни дни –22, 23

Неблагоприятни дни – 18, 19,24


Риби – Рибите ще се нуждаят от повече спокойствие през тази седмица. Като цяло ще бъдете закриляни от Небесните покровители. Ще се разминавате на косъм с някои опасни ситуации, а при други ще минавате между капките. Следвайте пътя на личната си реализация. Съсредоточете се върху основните си проекти. Слънцето ще благоприятства бързото уреждане на служебни и административни въпроси, особено за родените от първата десетдневка на знака. В живота ви се промъква някаква двойственост. Астралното влияние ще увеличи несигурността и конфликтите във вашите емоционални отношения. Не спорете с по-стари, по-възрастни, защото това няма да има никакъв смисъл. Имате нужда от романтични жестове, признание и страст, особено във вторник, по време на пълнолунието в опозиция. Флирт с Телец или Козирог бързо ще подобри настроението ви, но е по-добре да избягвате онлайн съблазнители от знаците Близнаци и Стрелец.

Благоприятни дни –24

Неблагоприятни дни –20, 21