Секунди преди да умре в Ница, майката проплака: Кажете на децата ми, че ги обичам!

Вчера Франция отново се превърна в истинско бойно поле с ужасяващо кръвопролитие. Поредният ислямистки атентат, заради който загинаха невинни хора и то в базиликата Нотр Дам...

Жестоко, нехуманно, необяснимо и напълно непростимо деяние извърши злодеят, който отне живота на трима души. Единият от които млада жена, майка на 3 деца, вече сирачета. И дори, когато се е опитала да спаси живота си, тази дама не е спирала да мисли за тях. Последните думи, които спасителните екипи са чули от 44-годишната умираща Симон Силва, били: „Кажете на децата ми, че ги обичам“. И тук думите са излишни.

Какво повече можем да добавим след предсмъртното откровение на една майка, изпитваща безсилие, която знае, че неочаквано е изправена пред най-трудната раздяла. Тази с живота ѝ и с трите ѝ деца, които не са до нея и никога повече няма да види.


Снощи тя издъхна след зверското нападение с нож на мигранта Брахим Ал Уисауи. Останалите жертви са 54-годишният клисар на Нотр Дам и 70-годишна жена, която също се е оказала на неточното място в неточния момент.

Симон е направила опит да се спаси, като е бягала от Нотр Дам и се е запътила към отсрещния бар, но уви, така и не могла да се пребори за живота си. Не е известно дали жената е имала партньор в живота си, но от профила ѝ във Фейсбук става ясно, че има 3 деца – две момчета и едно момиче.

Тунезиецът Брахим е извършил зловещото деяние в базиликата Нотр Дам, като преди да пристъпи към кръвпролитие, е изкрещял „Аллах акбар“. Освен с 3 ножа, мигрантът е бил „въоръжен“ и с копие на Корана. Очевидно отново сме съвременници на класически ислямистки атентат, който е отнел живота на невинни хора, оказали се на грешното място в грешния момент. Докога ли човечеството ще трябва да търпи това?



Четете още: Една невъзможна любов: Когато твоят PCR тест е положителен, а неговият - отрицателен