Автор
Теодор Муховски

Серина Уилямс обяви, че може да се оттегли от тениса след US Open

Серина Уилямс намекна, че е готова да се оттегли от тениса, като каза, че ще се дистанцира от спорта след US Open. Американската 23-кратна шампионка от Големия шлем на сингъл призна, че се насочва към други неща, които са важни за нея, добавяйки, че не одобрява думата "отказване".

В придружаваща публикация в Инстаграм тя написа, че "обратното броене започна".

„Ще се насладя на следващите няколко седмици“, каза 40-годишният тенис талант.

View post on Instagram
 


Уилямс се завърна на сингъл на Уимбълдън през юни след продължително прекъсване поради контузия, което доведе до спекулации относно нейно оттегляне от спорта.

Тя потвърди, че ще участва на US Open, където спечели шест от най-големите си титли на сингъл.

Уилямс е завоювала повече големи титли на единично от която и да е състезателка в Оупън ерата и е втората за всички времена след 24-те на Маргарет Корт.

"За съжаление не бях подготвена добре, за да спечеля Уимбълдън тази година. И не знам дали ще бъда готова да спечеля в Ню Йорк. Но ще опитам", написа тя.

"Аз не търся някакъв церемониален, последен момент на корта" - сподели Уилямс

"Да кажеш сбогом на нещо, което обичаш е най-ужасното нещо в света! Знайте, че съм страшно благодарна на всички за подкрепата и тази благодарност трудно мога да я изразя с думи"

View post on Instagram
 


В понеделник тенисистката постигна първата си победа на сингъл от 14 месеца, побеждавайки испанката Нурия Парисас Диас, за да стигне до втория кръг на National Bank Open в Торонто.

Уилямс сподели, че не е искала да признае на себе си или на някой друг, че трябва да престане да играе тенис.

"Алексис, съпругът ми, и аз почти не сме говорили за това; това е като тема табу", написа тя.

„Дори не мога да водя този разговор с майка ми и баща ми. Сякаш не е истинско, докато не го кажеш на глас. Появява се, получавам неудобна буца в гърлото си и започвам да плача.“

На сингъл Уилямс спечели Уимбълдън и Откритото първенство на Австралия седем пъти, заедно с шест трофея от US Open и три титли от French Open.

Първата ѝ голяма титла е от US Open през 1999 г., когато е на 17 години.

Тя спечели последната си титла от Шлема на Australian Open през 2017 г., когато беше бременна в осмата седмица с дъщеря си Олимпия.

"Знам, че не е обичайно да се казва, но изпитвам голяма болка. Това е най-трудното решение, което мога да си представя", написа тя.

"Мразя, че стоя на този кръстопът. Постоянно си казвам, че ми се иска да ми е лесно, но не е."

View post on Instagram
 


"Разкъсана съм: не искам всичко да свърши, но в същото време съм готова за следващото предизвикателство."

Уилямс едва не почина след тежкото раждане на дъщеря ѝ Олимпия, но се възстанови и върна в спорта, достигайки четири големи финала след майчинството.

Четете още: Ето как изглеждат днес: Момичетата от Тату се завръщат на сцената!