Шакира: Защо кучетата да могат да се разхождат, а децата не?!

Шакира разбуни духовете на милиони родители по света. Певицата сподели недоумението си по повод забраната да се извеждат деца навън, наложена вследствие на пандемията от коронавирус.

В пост на страницата си във фейсбук звездата изрази съчувствие към всички онези семейства, които не разполагат с дворове и тераси и чиито малчугани са принудени по цели дни да стоят затворени между стените на дома, без да имат правото да излязат на въздух навън.

"Съчувствам на тези, които нямат голямо пространство или балкон, за да могат децата им да дишат чист въздух. Ако е разрешено излизането с кучета, трябва да помислим за решение, което дава същото право и на деца, които се нуждаят от слънце и въздух за своето физическо и психическо здраве“. С тези думи съпругата на защитника на ФК Барселона Жерар Пике изразява позицията си по случая и възмущението си от факта, че за домашните любимци е намерена алтернатива, но за децата - не.



Шакира е категорична, че правителството в Испания трябва да помисли по въпроса и да намери разрешение на проблема възможно в най-скоро време, без, разбира се, това да нарушава изискванията за спазване на дистанция.

„Децата са истински шампиони в тази социална драма“, заключи Шакира.

Ние сме абсолютно съгасни с реакцията на изпълнителката и подкрепяме позицията ѝ с две ръце, надявайки се и у нас властите да предприемат мерки по този въпрос.

Четете още: Нина Добрев връзва кучето за колана на дънките и го разхожда в парка (снимки)